Noutati :

Investitii de peste 150.000 de euro la Spitalul Municipal din Timisoara. Vezi ce s-a facut cu banii!

29 noiembrie, 2012 - 06:51 PM
Autor: Marcela Sferlea      
Categorie: SANATATE
0

TIMISOARA. Blocul operator de la Chirurgia oncologica a Spitalului Municipal din Timisoara a beneficiat de o reabilitare capitala. Totodata, a fost schimbata si o parte din aparatura veche de aproape 20 de ani, care nu punea un diagnostic precis bolnavilor internati la Cardiologie.

Blocul operator de la Chirurgia oncologica a Spitalului Municipal nu a mai beneficiat de o renovare capitala din ani ’80. S-au investit 3.200 de euro acum.

“S-a schimbat tot. A fost schimbata, de la instalatia electrica si de apa, pana la materialul care tapeteaza podeaua si peretii si care sunt materiale omologate. Lucrarea a presupus o renovare capitala a acestui bloc operator pentru a ajunge la cerintele actuale. Inainte, acel bloc arata ca orice bloc operator vechi din anii 1980, cu faianta alba cu gresie pe pardoseala si cu conditii improprii pentru momentul actual ”, ne-a spus Octavian Mazilu, manager al Spitalului Municipal din Timisoara.

Tot la Spitalul Municipal au fost achizitionate trei aparate de anestezie, fiecare costand cat 16.000 de euro, dar si o statie de monitorizare hemodinamica pentru bolnavii de la Clinica de Anestezie si Terapie Intensiva, care a costat aproximativ 2.500 de euro. Acest aparat le ofera pacientilor o mai mare siguranta decat inainte, fiind supravegheati mai indeaproape.

“Fiecare monitor din salon este legat la monitoare centrale. Inainte nu aveam aceasta statie aici, era fiecare monitor in parte cu parametrii lui separati, pus la fiecare pat de bolnav.Daca vroiai sa vezi parametrii unui bolnav mergeai la patul bolnavului si vedeai parametrii respectivi, dar la noi in terapie se poate ca in momentul in care ai intors spatele si te-ai dus in alta parte sa se poata intampla ceva. Acum chestia asta nu se mai poate intampla, deci bolnavii sunt mult mai in siguranta decat inainte”, a spus pentru www.opiniatimisoarei.ro Carmen Babusceac, sefa Sectiei de Terapie Intensiva din cadrul Spitalului Municipal.

Aparat de 100.000 de euro la ASCAR

Pacientii internati la Clinica de Cardiologie ASCAR din cadrul Spitalului Clinic Municipal vor beneficia de un diagnostic mai precis dupa ce a fost achizitionat un ecocardiograf cu sonda endoscopica in valoare de 100.000 de euro. Inainte, medicii foloseau un aparat vechi de mai bine de 20 de ani, dar care nu mai facea fata solicitarilor.

“Acest aparat se foloseste pentru examinarea cordului si a vaselor periferice cu examinare transtoracica sau pentru cazuri mai deosebite. Inainte, aveam un aparat expirat din punct de vedere fizic si moral si exista probabilitatea de a gresi diagnosticul”, a spus pentru www.opiniatimisoarei.ro Mirela Tomescu, sefa Sectiei de Cardiologie a Spitalului Municipal.

Toate investitiile au fost facute cu bani din bugetul local si se ridica la peste 153.000 de euro.



Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...