Opinia Timisoarei

Investitie de aproape 25 de milioane de euro langa Timisoara. Se semneaza contractul pentru construirea celui mai modern centru de studiu in medicina, la Ghiroda

TIMISOARA. Dupa ce in urma cu un an Guvernul aloca 144.445.000 lei Universitatii de Medicina din Timisoara pentru ridicarea unui centru modern pentru studenti si profesori la Ghiroda, acum urmeaza sa fie semnat contractul pentru  construirea noului campus.

CITESTE SI: Incepe proiectarea pentru ‘Magistrala Verde’ de 3 km a Timisoarei, ce trebuie sa fie gata in 10 luni. Pe Calea Sagului, o banda ar putea fi dedicata transportului in comun, se vor amenaja piste de biciclete, iar copacii vor fi taiati si inlocuiti cu tei si artari argintii 

La semnarea contractului, ce va avea loc marti, in 27 septembrie, la Timisoara, in prezenta ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei, Cseke Attila, si a directorului CNI, Manuela Irina Patrascoiu.
Practic, proiectul va fi dus la bun sfarsit de catre Compania Nationala de Investitii si mai apoi donat Universitatii de Medicina din Timisoara.

Proiectul prevede construirea unei cladiri cu doua amfiteatre, 10 sali de seminarii, centru de conferinte, muzeu antropologic, centru expozitional, birouri pentru cadre didactice si personal stiintific, doua sali de studiu si discutii, grupuri sanitare, spatii tehnice si administrative, spatii de circulatie si ascensoare. De asemenea, se vor construi si dota un corp de cladire cu rol didactic, dar si un imobil cu unitati de cazare, sala si terenuri de sport.

Constructia va avea dotari moderne, instalatii electrice, de protectie impotriva socurilor, sistem de avertizare si detectie la incendiu, sistem voce-date, sistem de supraveghere video, sistem de avertizare panica, instalatii de stins incendii, instalatii termice, de ventilare, precum si de irigare a spatiilor verzi.

La ora actuala, la Medicina din Timisoara isi desfasoara activitatea 7.241 de studenti. Alaturi de activitatea didactica, au loc si activitati de pregatire medicala in specialitate pentru aproximativ 2.360 de rezidenti. Activitatea didactica si stiintifica este realizata de 819 cadre didactice, specializate in peste 100 de discipline.

De asemenea, in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „Victor Babes” din Timisoara se desfasoara studii universitare de doctorat in 3 domenii, sub indrumarea a 106 profesori conducatori de doctorat, respectiv 87 la medicina generala, 14 la medicina dentara si 5 la farmacie.

Exit mobile version