Investitie de aproape 25 de milioane de euro langa Timisoara. Se semneaza contractul pentru construirea celui mai modern centru de studiu in medicina, la Ghiroda

TIMISOARA. Dupa ce in urma cu un an Guvernul aloca 144.445.000 lei Universitatii de Medicina din Timisoara pentru ridicarea unui centru modern pentru studenti si profesori la Ghiroda, acum urmeaza sa fie semnat contractul pentru  construirea noului campus.

CITESTE SI: Incepe proiectarea pentru ‘Magistrala Verde’ de 3 km a Timisoarei, ce trebuie sa fie gata in 10 luni. Pe Calea Sagului, o banda ar putea fi dedicata transportului in comun, se vor amenaja piste de biciclete, iar copacii vor fi taiati si inlocuiti cu tei si artari argintii 

La semnarea contractului, ce va avea loc marti, in 27 septembrie, la Timisoara, in prezenta ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei, Cseke Attila, si a directorului CNI, Manuela Irina Patrascoiu.
Practic, proiectul va fi dus la bun sfarsit de catre Compania Nationala de Investitii si mai apoi donat Universitatii de Medicina din Timisoara.

Proiectul prevede construirea unei cladiri cu doua amfiteatre, 10 sali de seminarii, centru de conferinte, muzeu antropologic, centru expozitional, birouri pentru cadre didactice si personal stiintific, doua sali de studiu si discutii, grupuri sanitare, spatii tehnice si administrative, spatii de circulatie si ascensoare. De asemenea, se vor construi si dota un corp de cladire cu rol didactic, dar si un imobil cu unitati de cazare, sala si terenuri de sport.

Constructia va avea dotari moderne, instalatii electrice, de protectie impotriva socurilor, sistem de avertizare si detectie la incendiu, sistem voce-date, sistem de supraveghere video, sistem de avertizare panica, instalatii de stins incendii, instalatii termice, de ventilare, precum si de irigare a spatiilor verzi.

La ora actuala, la Medicina din Timisoara isi desfasoara activitatea 7.241 de studenti. Alaturi de activitatea didactica, au loc si activitati de pregatire medicala in specialitate pentru aproximativ 2.360 de rezidenti. Activitatea didactica si stiintifica este realizata de 819 cadre didactice, specializate in peste 100 de discipline.

De asemenea, in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „Victor Babes” din Timisoara se desfasoara studii universitare de doctorat in 3 domenii, sub indrumarea a 106 profesori conducatori de doctorat, respectiv 87 la medicina generala, 14 la medicina dentara si 5 la farmacie.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. zet spune:

  BRAVO!
  In sfirsit ceva frumos in Timisoara.Si util,

 2. Sunt proiecte EXCLUSIV făcute ca scheme financiare de îmbogățire a universitarilor spune:

  Doar PRAF în OCHI…Nu se face nicio mare cercetare, DOAR SE TOACA BANI EUROPENI și GUVERNAMENTALI .
  Mafia rectorilor și clanurile universitarilor duce pina sus in Ministerele Cercetării și Educației și Fondurilor Europene.
  Vor sifona mai abitir milioanele de euro anual spre înavuțirea proprie, la fel cum au făcut-o în ultimii 10 ani, cu studii de fațadă, făcute doar ca să-și remunereze SALARII URIASE ptr ACOLOTI, NEPOȚI și clanurile de funcționari implicate. Plus dotări scumpe inutile care zac apoi prăfuite prin laboratoare nefolosite. Pe COMISIOANE
  Uriașe încasate de semnatari.
  Numiți măcar 3 studii utile ori cu valoare de piață care sa își fii meritat bugetele cheltuite. ZERO!
  Nici măcar în pandemia de Covid nu au făcut vreun studiu minimal de patogenitate, cînd era așa mare nevoie.
  In lipsa lor, Am preluat doar orbește comunicate medicale de la OMS.
  Țară de hoți…în frunte cu marii Universitari.

 3. Lucian spune:

  „celui mai modern centru de studiu in medicina”
  in ultimi anii au descoperit ceva ? au facut vreun studiu care s-a implementat , a dus la ceva ?

 4. Idiocracy spune:

  O investitie pe bani europeni in zona e cat se poate de benefica. Orasul/tara sunt atractive in contextul geopolitic actual, relocarea capacitatilor de productie din Asia. E bine ca ajung bani si in vest, tinand cont ca ani de zile “ne-am chisat pe capitala voastra”.

 5. Dada spune:

  Plin de experti comentatori pe internet.
  Ei vad conspiratii peste tot, mafie si spagi
  Voi probabil va zbateti pe salariul minim si aveti maxim 8 clase daca nu vedeti beneficiile unui asemenea proiect!

  • Arogant bugetar spune:

   Câtă aroganță bugetară ! Auzi , se zbat pe salariul minim ! Da…ăia nu sunt oameni , cei care au minimul pe economie, e clar că ei sunt de vină , și automat sunt adepți ai teoriilor conspiraționiste ……mi-e silă de „autosuficienții ” care le știu ei pe toate ….

  • SareMucu spune:

   Băi, da ce vizionar ești tu : iartă-ne pe noi, ăștia mai orbii, că nu vedem nimic, că suntem sceptici, având în vedere toată perioada noastră de democrație în care 99.98%am văzut numa’ planuri și țepe peste țepe. Concluzionez.. Pasărea mălai visează