Investitie de 20 de milioane de euro la Timisoara. Se cauta o firma care sa modernizeze statia de tratare a apei

TIMISOARA. Asigura mai bine de doua treimi din necesarul de apa al Timisoarei si i-a venit vremea modernizarii. Vorbim despre Statia de Tratare ‘Bega’, din cartierul Plopi.

Aquatim cauta o firma care sa realizeze una dintre cele mai ample lucrari de reabilitare din oras cu bani europeni.

Licitatia a fost lansata in Sistemul Electronic de Achizitii Publice, iar contractul este estimat la 81.900.372 lei fara TVA, adica aproximativ 20 de milioane de euro cu TVA.

Statia de tratare a apei (sursa de suprafata) Bega asigura in prezent peste 70% din necesarul de apa potabila pentru zona de alimentare cu apa Timisoara.

Aquatim isi propune realizarea urmatoarelor obiective:
– Treapta de amestec, floculare-coagulare-decantare;
– Statie de Oxidare cu ozon si statie de pompare;
– Statie de filtrare noua. Schema tehnologică a statiei de tratare asigură operarea funcţie de variaţiile indicilor de calitate ai apei brute.

Lucrările prevăzute a se implementa în cadrul stației de tratare au caracter de modernizare şi se referă la următoarele: Schimbare debitmetre (2 buc.) la intrarea in statia de tratare; Conducta noua de legatura de la camera de amestec la statia de pompare (SP) treapta I; Modificarea scopului tehnologic pentru SP treapta I – in momentul de fata pompeaza apa decantata catre filtre, iar dupa realizarea investitiei, va pompa apa bruta in noile decantoare lamelare; Montarea in bazinul de aspiratie de la SP treapta I a minim patru mixere submersibile, pentru evitare depunerilor; Decantoare lamelare; Statie de Oxidare cu ozon si statie de pompare; Gospodarie de reactivi (polimer); Statie noua de filtrare; Conducte in incinta; Demolari si amenajarea terenului; Sistem de automatizare, Instalaţii de iluminat, electrice şi de automatizare, inclusiv lucrările necesare pentru integrarea sistemului de automatizare in sistemul SCADA existent; Instalatii termice, de ventialtie si dezumidificare. In cadrul statiei de filtrare noua s-a propus realizarea unei cladiri noi echipate cu 16 filtre rapide deschise. Suprafata de filtrare este de 50 m2/filtru adica 800 m2. Noua cladire a filtrelor si statia de oxidare cu ozon vor fi amplasate in locul decantoarelor existente aferente etapei STA Bega 2, actualmente scoase din functiune. Locatia proceselor de coagulare/floculare/decantare va fi pe amplasamentul actual al statiei de filtre STA Bega 4„, se arata in documentatia postata pe SEAP.

Constructorul va avea la dispozitie 24 de luni pentru lucrarea de modernizare de la Statia de Tratare Bega, iar cea mai mare parte a finantarii e asigurata din fonduri europene.

Companiile interesate isi pot depune ofertele pana in 15 martie.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. instalator spune:

  81.900.372 ron = aproximativ 20 de milioane de euro, dupa ce curs?

  • Aciduzzu spune:

   Trebuie doar sa citesti atent. 81.900.372 lei fara tva. Adică 97.461.442 lei cu TVA. Impartit la 4.88 egal 19.971.607 euro cu tva. Adică aproape 20 milioane de euro cu tva. Exact cum scrie in articol.

   • instalator spune:

    Ai dreptate. Totusi, pentru neatenti ca mine, poate nu ar fi rau ca sumele sa fie exprimate in aceiasi maniera. Fie sunt ambele cu TVA fie fara, dar nu una intr-un fel si alta in alt fel doar ca titlul sa dea mai bine pe hartie. In fine. Gresala mea ca nu am fost atent.

 2. Dan A. spune:

  Ciuhandu avea un proiect de aducere a apei potabile de la surduc, prin conducta fara pompe, curgere naturala datorita diferentei de altitudine. A murit acel proiect?