Noutati :

Invatamantul profesional si tehnic din Timisoara, modernizat dupa exemplul italienilor

2 octombrie, 2012 - 01:06 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0


TIMISOARA. Doua proiecte derulate de Inspectoratul Scolar Timis incearca sa aduca in judet mai multi specialisti in invatamantul profesional, care sa-i invete pe managerii educatiei timisene cum se face scoala de calitate.

Derulam un proiect de 20.000 de euro, Comenius Regio, cu parteneri din Italia. O vizita a lor va avea loc in judetul nostru in 22-24 octombrie. Este un schimb de experienta prin care 50 de cadre didactice din Timis participa la cursuri de formare pe asigurarea calitatii. Mai multi profesori si inspectori scolari vor merge in Italia intr-o vizita de studiu. Prin acest proiect noi incercat sa vedem cum functioneaza invatamantul profesional si tehnic din Italia si sa aplicam la noi bunele practici de acolo pentru a dezvolta acest aspect”, precizeaza Camelia Maniu, inspector de specialitate in cadrul Inspectoratului Scolar Timis.

Din judet participa la proiectul „Asigurarea calitatii in VET prin strategie si implementare in coordonate europene” doua unitati de invatamant: Liceul Tehnologic Transporturi Auto  si Colegiul Electrotimis, ambele din Timisoara. Proiectul se desfasoara pe o perioada de doi ani, din 2012 pana in 2014.

Al doilea proiect vizeaza dezvoltarea, in randul elevilor, a spiritului de cetatean european si informarea acestora cu privire la legislatia Uniunii Europene. Proiectul „Cetatenie europeana intre scoala si societate”, cu o valoare de 45.000 de euro se desfasoara pana in 2013.

O echipa de specialisti europeni soseste la Timisoara saptamana viitoare, in 8 octombrie urmand a se intalni cu elevi si profesori de la Colegiul Tehnic „Regele Ferdinand I” si Liceul Tehnologic de Industrie Alimentara Timisoara.

Prin acest proiect dorim sa crestem motivatia tinerilor pentru studiu, intensificand lupta impotriva discriminarii, a prejudecatilor si a violentei si sa promovam spiritul cetateniei active ca parte esentiala a dezvoltarii tinerei generatii”, explica Elena Boldea, inspector in cadrul ISJ Timis.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...