Invata, la un training Process Communication Model, cum sa vorbesti ‘pe limba’ fiecarui coleg!

Într-o echipă, indiferent de numărul membrilor săi, vor exista tot atâtea individualități și personalități distincte, întrucât niciun om nu seamănă cu altul. Chiar dacă ai sau nu experiență în management, vei descoperi curând că fiecare om este motivat de altceva și reacționează altfel la lucrurile care se petrec în jurul său.

Acest aspect este, pe cât de firesc, pe atât de problematic, deoarece, dacă te afli într-o postură de management, va trebui să înveți să vorbești „pe limba” fiecăruia dintre subalternii tăi. Iar un training Process Communication Model te va învăța exact cum să faci asta!

Într-un birou, scopul general este și scopul fiecărui angajat în parte, fapt care îți ușurează misiunea pe care o urmărești prin înscrierea la un training Process Communication Model de la Brightway. Mai precis, succesul și profitul business-ului, ca un tot, nu are cum să nu fie benefic și pentru fiecare membru al echipei în parte, motiv pentru care, cel puțin în varianta ideală, toți vor „trage” în aceeași direcție. Cât despre diferențele menționate mai sus, ele nu sunt totuși atât de mari încât colegii tăi să nu poată fi incluși într-una dintre cele 6 mari tipologii de personalitate, pe care se bazează întreg modelul PCM.

Această metodologie a fost dezvoltată de Taibi Kahler, iar, în urma a peste 40 de ani de cercetare și mai mult de 1 milion de profiluri completate, a ajuns să fie folosită inclusiv de NASA, pentru selectarea astronauților cei mai potriviți în misiuni spațiale, și de unii dintre cei mai cunoscuți politicieni din lume, în campanii electorale (un exemplu notoriu în acest sens îl reprezintă fostul președinte american Bill Clinton).

Un training Process Communication Model se adresează oricărei persoane interesate de psihologia umană și de modul în care oamenii comunică și reacționează, însă este cu adevărat util în procesul de vânzare, comunicarea interdepartamentală, leadership, recrutare, gestionarea stresului și conflictelor.

training process communication model

Revenind la problema expusă anterior, un asemenea training Process Communication Model va permite celor desemnați să conducă echipe să conștientizeze arhitectura de personalitate a fiecărui membru și comportamentele acestora sub stres, însă, mai important decât atât, să își adapteze mesajul fiecărui receptor. Astfel, va ști cum să transmită feedbackul și ce stimulente să aducă în discuție, astfel încât subalternul să reacționeze cel mai bine și să performeze la adevărata sa capacitate, un deziderat al tuturor părților implicate.

De asemenea, un training Process Communication Model permite creșterea sinergiei, productivității și motivației (atât la nivel individual, cât și la nivelul biroului, departamentului, firmei etc.), îmbunătățirea comunicării și relațiilor dintre membri (printr-o mai bună cunoaștere a fiecăruia, se evită potențialele situații conflictuale), recrutarea persoanelor potrivite pentru posturile disponibile (cât timp PCM a funcționat la NASA și la Casa Albă, va funcționa în orice organizație), precum și îmbunătățirea rezultatelor în negocieri (prin antrenarea abilităților de persuasiune, în conformitate cu tiparul de personalitate al potențialilor parteneri).

În concluzie, înscrie-te la acest curs, susținut de profesioniști cu o experiență îndelungată în domeniu, și „deblochează-ți” potențialul de lider, prin cunoașterea profundă și adaptarea continuă la tipologiile umane cu care ai de-a face, zi după zi. Mult succes!

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...