Intre legenda si credinta, intr-o excursie de vis prin Romania

Romania este in ultimii ani una dintre cele mai cautate destinatii turistice de catre straini. Agentia de turism Ultramarin si-a propus, de doi ani incoace, sa faca tara noastra atractiva si pentru romani. Tocmai de aceea, la sfarsitul vacantei de vara, propunerea este inedita si fascinanta: un traseu cu sapte zile pline, in care vom strabate cu autocarul cele mai frumoase zone ale Romaniei.

In prima zi vom trece prin Sibiu, cu oprire la Muzeul Bruckental, pentru ca apoi sa ne continuam calatoria spre Sighisoara, orasul muzeu, orasul basm, iar apoi ne vom caza la Targu Mures. Pornim a doua zi spre Sovata, unde vom vedea celebrul Munte de sare, iar apoi vom face un popas pe taramul vrajit al Lacului Rosu. Vom traversa Cheile Bicazului si vom ajunge apoi in frumoasa Moldova, unde vom vizita Manastirea Varatec, Manstirea Agapia pictata de Nicolae Grigorescu, ne vom opri la Humulestii lui Creanga si apoi la Cetatea Nemtului.

lacul rosu

Ziua a treia o vom petrece in regiunea Moldovei: la splendida Manastire Voronet, la Manastirea Gura Humorului si vom vizita Cetatea de scaun a Sucevei.

voronet

Ne vom lua timp in zona si urmatoarea zi pentru a merge la Manastirea Putna, prima ctitorie a lui Stefan cel Mare, Manastirea Sucevita si Manastirea Moldovita. Sunt unele dintre cele mai frumoase lacasuri de cult ale Europei, inscrise in patrimonial mondial UNESCO care, dincolo de picturile extraodrinare, vorbesc despre o istorie in credinta nebanuita a poporului roman.

Vom pleca din Suceava cu un popas la Hanul Ancutei – Tupilati, han ce dateaza se pare inca din secolul al XVIII-lea, iar inainte de a ajunge la Brasov, ne vom opri la Monumentul de la Oituz.

peles

Ziua a sasea o vom petrece pe Valea Prahovei: vom vizita intai Brasovul, iar apoi vom poposi la Sinaia, la splendidele castele Peles si Pelisor, iar apoi vom merge, daca tot suntem in zona, la castelul Bran.

bran

In cea de a saptea zi vom porni spre casa, oprindu-ne intai la Cetatea Rasnov, mai apoi la Templul Dorintelor de la Sinca Veche, dar si la frumoasa Manastire Brancoveanu.

sighisoara

Un traseu gandit cu atentie de Agentia de turism Ultramarin pentru a nu rata nimic din frumusetea peisajelor, dar si din magia locurilor de popas. O vacanta de vara neasemuit de frumoasa, asa cum era in copilarie.

Programul detaliat al excursiei poate fi gasit AICI!

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.