Noutati :

Intra in vigoare noile restrictii. Iesi din casa dupa orele 22.00, trebuie sa dai declaratie. Modelul formularului

22 martie, 2020 - 08:52 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: UTILE
0

TIMISOARA. Guvernul a impus noi restrictii in incercarea de a opri extinderea coronavirusului si incepand de luni seara, dupa ora 22.00, romanii nu vor mai putea iesi din case decat cu motive bine intemeiate.

CITESTE SI: 2 morti, 433 de infectati cu coronavirus, 64 de oameni vindecati, in Romania 

Noile reglementari au fost stabilite odata cu Ordonanta Militara 2, care a fost prezentata sambata de ministrul de Interne Marcel Vela. Iesirile din casa au fost restrictionate, iar pe timpul noptii vor fi facute doar cu o declaratie scrisa, pe propria raspundele. Iata motivele pentru care este permisa de luni parasirea domiciliului, asa cum sunt explicate in Ordonanta Militara.

Art. 4. – În intervalul orar 06.00 – 22.00, se recomandă ca circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei să se efectueze numai pentru următoarele motive:
a) deplasarea în interes profesional, inclusiv deplasarea între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale, atunci când activitatea profesională este esențială și nu poate fi amânată sau desfășurată de la distanță;
b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;
c) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;
e) deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor și nevoile animalelor de companie/domestice.

Art. 5. – (1) În intervalul orar 22.00 – 06.00, circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă numai pentru motivele prevăzute la art. 4.
(2) Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.
(3) Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.
(4) Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă nume și prenume, data nașterii, adresa locuinței/ gospodăriei/ locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.
(5) Măsura se aplică începând cu data de 23 martie 2020, ora 22.00, ora României.

Declaratia pe propria raspundere poate fi completata integral de mana si trebuie sa cuprinda datele celui care face deplasarea, motivul pentru care persoana respectiva se afla pe strada, data completarii declaratiei si semnatura.

AICI puteti descarca modelul declaratiei pe propria raspundere.

In cazul in care deplasarea este facuta in interes de serviciu, e nevoie de o adeverinta eliberata de angajator in care trebuie mentionat domeniul in care lucreaza persoana respectiva, locul in care munceste, traseul de deplasare si mijlocul de transport sau o declaratie pe propria raspundere.

Declaratia pe proprie raspundere completata trebuie sa fie in posesia fiecarei persoane care iese din casa dupa ora 22 impreuna cu documentul de identitate, si va fi pusa la dispozitia reprezentantilor Politiei Romane, ai Jandarmeriei sau ai Politiei Locale la momentul legitimarii persoanei.

Politistii, jandarmii sau politistii locali pot fotografia documentele la momentul legitimarii.

AICI puteti descarca modelul de formular de adeverinta de la angajator ce trebuie completat in cazul in care parasiti locuinta dupa ora 22 incepand de luni seara.

Va reamintim, in urma Ordonantei Militare prezentate sambata seara de ministrul de Interne Marcel Vela, au fost instituite noi restrictii in lupta pentru combaterea coronavirusului.

AICI puteti citi  textul integral al Ordonantei Militare.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...