Intra in santier Infocentrul Turistic al Primariei Timisoara. Ar trebui modernizat in doua luni cu 100.000 de euro

FOTO: Marcel Neag

TIMISOARA. Cu mai putin de o luna inainte de evenimentul de deschidere a programului Timisoara Capitala Europeana a Culturii, primaria face demersuri pentru pornirea lucrarilor de renovare si modernizare la Infocentrul Turistic de pe strada Alba Iulia.

Vorbim de locul aflat in plin centrul orasului in care turistii care vor veni sa viziteze Timisoara pot obtine
informatii, harti, pliante, pot solicita tururi ghidate ori participa la diferite evenimente culturale de mai mica amploare.

Reprezentantii Primariei Timisoara pun la bataie peste 100.000 de euro ca sa reamenajeze cele doua spatii aflate la parterul Palatului Culturii, ce insumeaza 150 mp, in care vor putea fi organizate si prezentari si expozitii de mici dimensiuni.

Conform planurilor, se va proceda la recompartimentari, pardoseala va fi inlocuita cu microciment, tavanul actual va fi inlaturat si se vor curata tencuielile, se vor scoate in evidenta si pastra vopselurile si tencuielile originale, se vor monta panouri fonoabsorbante suspendate, se moteaza calorifere si clime, se refac instalatia electrica si sistemul de iluminat, se zugraveste.

Totul ar trebui sa fie gata in 2 luni.

Primaria Timisoara a postat un anunt pentru gasirea unei firme careia sa-i incredinteze direct lucrarea pentru 487.329 lei fara TVA, adica putin peste 118.000 de euro cu TVA. Termenul limita pentru depunerea ofertelor este 30 ianuarie.

La randul sau, Consiliul Judetean Timis, prin Muzeul Banatului, are o licitatie in desfasurare pentru a amenaja Infocentrul Turistic din Bastionul Theresia. 3 firme si-au depus ofertele, aflate inca in evaluare.

CITESTE SI: 3 firme vor sa amenajeze cel mai frumos centru de informare turistica din tara la Timisoara, in Bastionul Maria Theresia. Foto

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. bau bau spune:

  In peste doi ani nu au găsit un usr-ist care să ia banii??
  Timișoara capitala culturii !🤣🤣🤣🤣🤣
  Bă ești defect?!😳🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 2. schnapps spune:

  cu 100k ridici o casa cu doua nivele,

 3. Dan A. spune:

  Proiect CJT: Centrul Info Bastion, dotare cu mobilier si echipamente audio-video/IT (o incapere) = 2.050.000 lei
  Proiect PMT: Infocentrul Turistic, renovare pereti, pardoseala, tavan, panouri fonoabsorbante, calorifere si clima, instalatia electrica (doua incaperi) = 487.000 lei

  • @ Dan A spune:

   Se putea să nu apari tu cu o aberație?
   Ai și un desfășurător al devizelor să ne arăți sau te-ai trezit lingândul pe Fritz?!

  • Mosu spune:

   Greu cu cititu si greu cu intelesu. proiectul de la CJT cuprinde doua lucrari:1. reamenajarea centrului de informare turistica din bastion si 2. dotarea salii multifunctionale a consiliului cu aparatura. Acu capisci?

   • Cpc spune:

    Ai dreptate… greu cu cititu’. Nu e un singur proiect la CJT, sunt 2:
    Dotare cu mobilier si echipamente audio-video/IT a Salii Multifunctionale a Centrului Info Bastion – Proiectul costa 2.050.000 lei
    – Proiectare si dotare Sala Multifunctionala din Palatul Administrativ – proiectul are o valoare de 1.050.000 lei
    Acum compara cu 100.000 euro proiectul primariei.
    Capisci?

    • @Cpc zis si Capplindeccat spune:

     Trompetă usr-istă, intră dreq pe site-ul de achiziții a ambelor instituții si nu mai mânca kk pe aici ca cel de mai sus!!
     CAPISCI ?!

 4. Marcel spune:

  100.000 de euro……ce face in el , sunt 2 incaperi ?

 5. Alex Mihai spune:

  Mars in Oltenia ta!

 6. Gicu spune:

  Pana acum ce au facut? Tot centrul arata jalnic, majoritatea cladirilor mascate cu plase de protectie si nimeni nu face nimic ! Capitala europeana la ruine si mizerie ! Gradul de civilizatie este sub nivelul intelegerii !

 7. Rumburak spune:

  Nu puteau sa il renoveze anul trecut?
  Pe firma si indicatoarele către centru sint mesaje doar in limba romana.

 8. un contribuabil spune:

  100.000 eur pentru modernizarea a 150 mp ? DNA, Curtea de Conturi ? Batjocura pe bani publici …