Intoarcerea la scoala a elevilor care sunt acum in online, cu testare in a 8-a zi. Unde se face si in ce conditii

Trecerea claselor sau grupelor de copii in online este decisa de Consiliul de Administratie al scolii si doar inchiderea intregii unitati de invatamant are nevoie de avizul Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, se arata intr-o Instructiune trimisa luni seara de Ministerul Educatiei la toate scolile.

In document se arata ca „pentru punerea in aplicare a prevederilor articolului 6 din Ordinul nr 5.338/2021, in cazul in care in unitatea de invatamant exista cabinet medical scolar, in vederea reluarii cursurilor cu prezenta fizica, elevii care vor sa se testeze incepand cu a 8-a zi de la data confirmarii cazului pozitiv intr-o clasa, solicita acest lucru personalului medical din cabinetul scolar”, noteaza edupedu.ro.

Daca in unitatea de invatamant nu exista cabinet scolar medical, elevii se vor adresa directiilor de sanatate publica judetene”, se mai arata in instructiunea semnata de ministru.

In vederea aplicarii dispozitiilor articolului 6 alineatul 1 din Ordinul 5.338 suspendarea cursurilor la nivelul unei grupe de invatamant ante-prescolari, prescolari sau clase de invatamant primar, gimnazial, liceal, profesional si postliceal nu necesita avizul CJSU/CMBSU, suspendarea facandu-se direct, prin decizia Consiliului de Administratie al unitatii de invatamant preuniversitar/conexe, cu avizul Inspectoratului scolar Judetean/al Municipiului Bucuresti”, potrivit documentului.

Decizia CJSU/CMBSU este necesara doar in cazul suspendarii cursurilor cu prezenta fizica la nivelul intregii unitati de invatamant”, se mai arata in Instructiune.

FOTO: Financial Times

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. Gaia spune:

    Cabinetele meficale din scoli nu au teste… E usor sa dai HG fara a asigura si finanțare … Asa ca tot stam 14 zile acasa si copiii pierd din ce in ce mai mult. La copii CoVId se manifesta prin dureri de cap si febra – 2 zile .Copiii din grupe de risc da sa ramana in online dar ceilalți trebuie lasati sa mearga fizic la scoala.Scoala online nu e scoala.

  2. lozinci spune:

    Tovarasi, s-a bifat inca o actiune!