Interzis in Spitalul Judetean din Timisoara. Masura importanta luata pentru protejarea bolnavilor internati

TIMISOARA. Acces interzis la Spitalul Judetean din Timisoara. Reprezentantii unitatii au limitat accesul apartinatorilor si al vizitatorilor, iar personalul medical este obligat sa poarte masti care impiedica transmiterea bolilor respiratorii.

CITESTE SI: La tine in zona e mai bine? Necazurile locuitorilor din mai multe cartiere mari din Timisoara

Masura a fost luata pentru a-i proteja de gripa pe bolnavii internati.

„Am limitat accesul apartinatiorilor si a vizitatorilor, avand in vedere conditiile speciale create de infectiile respitratorii, pe toate sectiile si compartimentele spitalului judetean. Sefii de sectie si asistentele sefe au instiintat ca este obligatoriu sa respectam legislatia in vigoare si sa nu punem pacientii in pericol sau sa ii supunem unui risc suplimentar datorita vizitatorilor. Se poarta materiale care impiedica transmiterea bolilor aeriene, deci avem grija sa respectam toate conditiile in perioada asta, pentru ca din pacate cazurile de gripa se inmultesc si nu vrem sa supunem pacientii la un risc inutil”, a spus Marius Craina, directorul Spitalului Judetean din Timisoara.

Programul de vizita la Spitalul Judetean Timisoara este intre orele 15-17.

Pe de alta parte, reprezentantii Spitalului de Boli Infectioase nu au luat asemenea masuri, desi in cadrul unitatii este internat un baietel in cazul caruia gripa a fost confirmata, iar un altul este suspect si asteapta rezultatele analizelor de laborator.

CITESTE SI: Veste buna de pe piata imobiliara la Timisoara pentru cei aflati in cautarea unei locuinte. Ce apartamente sunt mai ieftine 

„Avem doi copii internati cu suspuciunea de gripa, ieri la unul dintre ei s-a confirmat boala, pentru al doilea asteptam inca rezultatele. Noi facem un test rapid, care la noi a fost confirmat. Mai nou nu trimite la Cantacuzino, dar nu se mai trimite la Bucuresti, ci la noi, prin Directia de Sanatate Publica. Nu mai avem alte suspiciuni de gripa si nici nu am luat vreo masura de restrictii sau carantina”, a spus pentru opiniatimisoarei.ro Virgil Musta, purtatorul de cuvant al Spitalului de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara.

Programul de vizita in Spitalul Victor Babes este intre orele 15-19.

In mai multe judete din tara a fost confirmat virusul gripal, insa potrivit ministrului Sanatatii, acestea sunt doar focare locale si nu exista, deocamdata, riscul unei epidemii. Cu toate acestea, in mai multe spitale din tara s-au luat masuri pentru protejarea pacientilor si a fost instituita carantina.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.