Noutati :

INTERVIU SPECTACOL cu Ioan Cojocari, secretarul primariei Timisoara: Eu stau in hibernare si numai cand e momentul actionez! INREGISTRARE AUDIO!

14 aprilie, 2013 - 11:29 PM
Autor: Ciprian Voin      
Categorie: INTERVIU
10

Despre secretarul al Primariei Timisoara, Ioan Cojocari, se stie ca este mai slobod la gura, dar ca ajunge „sa dea din casa” fara nicio retinere chestiuni mai… delicate, putini isi inchipuiau. Si inca ce chestiuni…

In timpul unui interviu pe care colegul nostru Ciprian Voin  il realiza cu Sorin Dragoi, city managerul Timisoarei, discutia a fost intrerupta de secretarul primariei Ioan Cojocari, sau Nea Jean, cum e cunoscut in primarie, dar si de catre prieteni sau dusmani. Ioan Cojocari a intrat in biroul lui Sorin Dragoi.

Mai jos va redam discutia avuta cu acesta. Pentru a clarifica lucrurile inca de la inceput, si pentru a le raspunde celor care ne-ar putea acuza ca difuzam o discutie privata, mentionam faptul ca ea a avut loc in prezenta city managerului Sorin Dragoi, acesta din urma atragandu-i chiar atentia lui Cojocari, la inceputul conversatiei, ca tocmai i se lua un interviu inregistrat, iar reportofonul era pornit.  De asemenea, pentru a spulbera orice suspiciuni legate de discutie, in josul paginii, la finalul transcrierii, o puteti chiar asculta dand click pe fisierul AUDIO!.

Ciprian Voin: „Nu are rost sa comentez eu raspunsurile date de Cojocari. Va las pe dumneavoastra sa le interpretati cum doriti!  Iata discutia surprinsa cu reportofonul…

Ioan Cojocari: … (catre Sorin Dragoi, n.red)  Domnule, stai cu dusmanu?!

Sorin Dragoi: Pai da, imi ia un interviu in timpul asta…

Ioan Cojocari: Da… Da… Stai cu dusmanu…

Ciprian Voin: Cu dusmanu?!

Ioan Cojocari: Mi-am facut si eu o terasa… Si scrieti ca mi-am facut o mansarda… Figuri… (face referire la un pamflet publicat pe www.opiniatimisoarei.ro – mai multe detalii aici n.r.  Daca voi scrieti de Cojocari, va creste audienta?

Ciprian Voin: Sa nu incepeti si dumneavoastra ca Robu, ca ne cresteti audienta…

Ioan Cojocari: Io pot sa incep… Ca eu nu sunt demnitar… Eu sunt functionar public…

CV: Pai, sunteti o persoana importanta in oras… Normal ca ne cresteti audienta…

IC: De aia m-au facut si cardinal astia?

CV: Cine v-a facut cardinal?

IC: Radio Erevan… (n.r. face referire la o poza care a circulat o vreme pe Facebook – o puteti vedea aici)

CV: Ia spuneti, ca nu stiu…

IC: Pai e o poza, uita-te sa o vezi!

CV: Am sa ma uit…

SD: …(n.r. rade in hohote)

IC: Robu e Papa!  Io cu Stoia (n.r. viceprimarul Traian Stoia) suntem cardinali, Diaconu (n.r. viceprimarul Dan Diaconu) pentru ca il chema Diaconu, l-au facut diacon, ca e mai mic… Si, in spate, soptind la ureche, e city manageru, si fratii in lateral…

SD: Misto! Si fratii? Care frati?

IC: Cum nu stiti care frati? Celebrii frati… Asa si Papa Nicolau! Si articolul e facut ca tot clerul asta e pentru sustinerea fratilor. Da’ simpatic a fost Stoia azi dimineata… A mea aia mica (n.r. nepotica) umbla pe Facebook si ma intreaba: „Mai Jane, cand ai facut asta? Ai fost la Papa?”

SD: …(n.r. rade in hohote)

IC:  Zic, da am fost acuma un an jumate… Si zice a mica…”Mai Jane, da’ ce bine aratai… Da’ unde-s hainele, ca acasa nu le ai…” Ce sa-i spun eu la ‘a mica? Si mi-a scos la imprimanta poza aia. Si azi dimineata, ma intalnesc cu Stoia, cand vin la lucru, si ii arat poza… S-a dumirit el cine e in poza… Si zice: „Cine o facut asta?” Io zic: Radio Erevan. El: „Rusii aia??? Las’ ca ma ocup eu de ei….”

….(rad in hohote si el si Sorin Dragoi)

IC: Dar el n-o citit articolul.. Ca, daca citea articolu…

CV: Dar cand imi dati un interviu?

IC: Eu sunt in hibernare acuma…

CV: In hibernare? Pai, de ce?

IC: Uite, iti dau un exemplu: Am fost invitat la jandarmi – eu am o relatie buna si mi-s prieten cu Sarca (n.r. Alexandru Sarca – comandantul Gruparii Mobile de Jandarmi Timisoara). Si eu am uitat. Trebuia sa-i dau la primar ceva pentru dezbaterea publica, pentru ca venisera pe mail niste observatii si trebuia sa discutam pentru sedinta de maine. Le-am intrebat pe fete la cabinet unde-i domnu  primar… – E la jandarmi. Ma duc si io. Cand am ajuns io, astia erau la mancat! I-am lasat pe ei sa mance, pe Robu si Bojin, dup-aia mi-am luat si io doua sarmale si niste pasula si gata! Io, inainte, ma duceam la toate astea! Eram si mai tanar si imi si placea. Bojin si astia m-au luat peste picior: „Mai Jane, dar tot mai rar te vad pe aicia…” Pai eu, zic,  stau in hibernare si numai cand e momentul actionez! Eu stau acuma… Il monitorizez pe Stoia acuma!

CV: Pai, si el va monitorizeaza… Va monitorizati unul pe altul…

IC: Nu, nu, nu, nu… Ce monitorizeaza el is prostii! Eu il monitorizez…

SD: Profesional…

IC: Profesional, da! O sa scot o carte!

SD: …(n.r. rade) Il monitorizeaza „profesional”!

CV: Da’ ce carte vreti sa scoateti?

IC: Despre el…

CV: Despre Stoia??

IC:  Despre Stoia, despre oamenii marcanti… O sa scot o carte, la pensie, ca o sa am timp.

CV: Da’ cat mai aveti pana la pensie?

IC: 3 ani jumate.

CV: Dar nu va retrageti inainte?

IC: Draga… Eu am fost toata viata un luptator… Nu m-am retras eu cand or fost vremuri grele…

CV: Dar stiti ce se spune… Ca nu prea mai aveti prerogative… acuma noi ne stim de multi ani…  Nu mai aveti…

IC: Am arhiva! Am arhiva! (rade, n. r.) La mine activitatea tot aceeasi a ramas. Toata sistematizarea, urbanismul, autorizatiile, tutela, toate trebuie sa treaca pe la secretar. Eu am la 50 de semnaturi pe saptamana. Toate hotararile de consiliu…

CV: Deci nu e adevarat ce se spune… ca activitatea va este limitata?

IC: Singurul lucru, care m-a si ajutat cu juridicul… Eu nu mai semnam pentru juridic de 4 ani. De ce… Ma tot intalneam prin oras cu oameni si aia imi spuneau: „Ba, de ce mi-ai facut aia si aia?” De parca eu citeam intampinarea aia… Si, atunci, am zis sa semneze seful juridicului si cu primarul. Deci de vreo 4 – 5 ani, de pe vremea lui Ciuhandu, nu mai semnam pentru juridic. Si mi-a luat juridicul… Mi-o facut un bine. Ca acuma nu ma mai poate acuza nimeni. Stoia inca are un defect profesional si imi tot spune „tu cu juridicul tau…”  Si io ii spun: „Te rog frumos, stai linistit!  Ai grija ca intri la un alt nivel cu primarul acuma… Stai cuminte…”

CV: Dar ce are cu dumneavoastra? Ca parca ii sunteti un.. un ghimpe in coasta!

IC: N-are el, domnule… hai ca ti-o spun drept! Are fratii, domnule! Ei nu or putut sa faca nimic pe linie administrativa… Nici un teren, nici un sambure, nimica… Pentru ca nu erau legale. Pe 834 nu le-am dat nimica! Si toate la Cojocari se respingeau! Acuma au ciuda mare, pentru ca s-o intamplat, ca am castigat parcarea de la Bega. Aia era o durere mare…

CV: Acolo a fost un proces intre ei si primarie?

IC: Sigur ca da! Pai sigur ca nu iti convine. Si am mai avut o treaba! Acuma si eu, din rautate… Or pus un avion sus la ei pe o cladire. Acuma aia nu era treaba mea… Dar eu din rautate, ca sa imi bat joc, ca Liuta (n.r. Lia Lucia Epure – director Ziua de Vest) tot venea si zicea ” Nelutu, hai da drumul odata la avionul ala”, le-am scris sa imi aduca de la constructor hartie ca avionul asigura securitatea si este bine ancorat… Expertiza le-am cerut! Si o iesit un iures si un scandal.. Vai de mine! Si i-am tinut vreo trei luni de zile cu avionul ala. (rade, n. red.)

CV: Dar i-ati lasat pana la urma sa il puna…

IC: Da. Nu era treaba mea… (revoltat, n. r.) Ce, eu raspund, daca pica ala in cap? Si de acolo scoate Stoia ca eu is o frana… (ofteaza, n. r) Las’, ca trec toate! Si la hotarari il mai agit, si zice „Ce p…a masii vorbeste asta? Pai ce Ce p…a masii am vorbit noi… ” Si eu ii zic, „da’ unde ati vorbit, la frati?” Si zice: „Taci tu, nu te baga!” Odata s-o pus Purceld si i-a dat peste cap nu’s’ce la buget, care era o prostie… Si zice: „Uite, ma, umflatu asta! Sa mai vina el la usa mea!” „Pai”, ii zic,”lasa omul  ca e in alinata, ca fara ei nu puteti…”  Zice: „Da-l in p…a masii! Ce se baga el sa vorbeasca „… (rade, n. red) Eu un spectacol cu el… I-o picat aia cu Tarciatu, cu Evidenta Populatiei de o vrut sa le ceara chirie – o prostie. Si pe mine m-o intrebat ca cum sta Tarciatu acolo… Si i-am spus: „domnule, nici un ministru nu sta asa cum sta Tarciatu acolo…”

CV: (razand, la unison cu Sorin Dragoi, n. red.) Doamne, dar ce fitile ii bagati…

IC: (Incurajat, n.r.) Daaa… I-am spus ca are camera de odihna, de relaxare, de meditatie, are un salon de primiri… „Hai, mai!”  Zice… „Da… Are baie, are tot. El e ca acasa acolo… ” Tarciatu tot nu stia de unde i se trage… he-he-he (rade, n.r) Si, cand o vazut  ca o cazut la vot, o cerut lista sa vada cine o votat impotriva… Si zice „Boii astia…” Si zic, pot sa-i spun domnului viceprimar ca l-ati facut bou? Zice: „Nu-i din partidul meu!”

CV: De ce credeti ca o ajuns viceprimar?

IC: Pai, cred ca i-or facut un deserviciu. Pai, fratii e clar… E omul lor in tot. In prima linie. Are o varsta cand nu mai raspunde…

CV: Nu mai are initiativa proprie? Sau?

IC: Nimic nu mai are. El e ca o papusa. La 70 de ani… Si eu ma apropii. Mai am vreo 8 ani… Dar, pe masura ce te duci, te duci in jos, nu mai urci in sus, nu?  Stii cum e? Cipriane, in viata…  Deci… Eu am 22 de ani de primarie, nu e usor. Acuma si tu lucrezi aici, Sorine, de aproape un an. Vezi si tu ca nu e usor. E greu domnule! Si te zbati atata, si te lovesti de multe… Si atunci, trebuie sa ai doua lucruri ca sa rezisti. Trebuie sa ai si noroc,  si sa iti alegi drumul bun si persoana buna, absolut tot! Adica sa fii tot timpul intr-o tabara castigatoare! Daca te duci numa cu perdantii, nu poti…

CV: Pai, pana acum, v-a iesit.. Nu stiu cum sa va spun, v-a iesit tot timpul!

SD: (rade copios, n. red) DA!

IC: Mi-a iesit…pentru ca…

CV: Eu si acum imi amintesc la ultima confruntare cu candiatii pentru primar, la Craft a fost cred, cand a anuntat ca se retrage din cursa Garboni, actualul primar Nicoale Robu promitea ca il da afara pe Cojocari… Si uite ca nu s-a intamplat! Stiti cum sunteti? Ca pisica! Mereu cadeti in picioare!

IC: Hai, domnule,  acuma vorbind obiectiv, daca ma prindeau, daca ma prindeau cu magarii, nu statea nimeni cu mine. Nici Ciuhandu, nici nimeni…

CV: Ati spus o chestie foarte tare astazi, mai inainte… Aveti arhiva!!! Chiar daca va prindeau, nu aveau ce sa va faca, pentru ca i-ati prins dumneavoastra cu mult inainte…

IC: Eu nu am facut niciodata! Nu am dat niciodata pe surse…

CV: Nu sa dati pe surse… Pai daca le dati… In momentul in care le dati, pierdeti avantajul… Le tineti!

IC: Da’ ce, eu santajez?

CV: Nu santajati… Poate le uitati printr-o mapa… sa fie vazute de cine trebuie…

IC: (rade. n. red) Nu a fost nevoie! Nu a fost nevoie sa apelez!!!

(radem cu totii, ca de un banc bun, desi nu e de ras…, n. red)

IC: Nu am ajuns pana acolo… Aveam alte metode… pas cu pas, cu fiecare. Uite era unul, consilier. Si avea sarcina de la liberali sa ma darame… Eu tot cu liberalii am avut probleme… Am fost in razboi continuu. Mai, si m-am interesat de el, lucra pe la Elba, sef sectie, era baiat bun, fara probleme…  M-am interesat, nu aveam de unde sa-l agat! Mai, si pana la urma, am tot intrebat, mai, dar omul asta aici, printre multe femei, nu are si el una? Cica, unu, imi zice – ba are. Si aflu ca sta in Calea Sagului, blocul cutare… Si ii spun lui ala, anunta-ma cand pleca la ea! M-a anuntat, si  pe la 11 dimineta m-am dus in fata blocului, el plecase la ea, pe la 9. Si am asteptat pana a iesit. Ma vede: „Buna dimineata… Ce faceti?” Eu zic: „Ma duc pana la Marioara…” adica la gagica lui… Ca sa-i dau de inteles, stai, bai fraiere, ca nu stau eu aicia de pomana! El cica: „Da e acasa?” Eu: „da e acasa…” Eu nu l-am intrebat pe el nimic, ce face… Din momentul ala a fost liniste si pace…

CV: Cu Robu cum ati facut? Asa?

IC: Nu am ce sa fac cu el! El.. niciodata… Tine minte! Acuma, vorbind obiectiv… Din anii ’90, el venea la zilele mele de nastere, eu mergeam la ale lui… Deci era o relatie buna, normala. Dar eu nu puteam sa il tradez pe Ciuhandu, cand o fost, si pe urma pe Orza. Ca mi-or cerut. Nu Robu, astia Jichici si astia: „Da-ne, da-ne, da-ne! (materiale compromitatoare despre Ciuhandu si Orza, n. red) In campanie, stii cum este… Si am zis ca nu dau nimica, absolut nimica, pentru ca nu am de ce. Nu i-am dat lui Ciuhandu cand o fost cu Oancea si o vrut atunci Borza sa ma schimbe… Nu am dat la nimeni! Nu poti sa tradezi odata, ca dup-aia tradezi si a doua si a treia oara. Si nu am dat la nimeni! Si, sigur, ca asta a deranjat! Dar nici nu m-am implicat io in campania lui Orza.

CV: Deci, ati fost doar moneda electorala…

IC: Da eu am fost moneda electorala si acuma 12 ani… Daca faci o perceptie asa… Omul care nu te cunoaste zice, domnule, asta e un bandit, un mafiot!!! Ca si voi, cum ati scris… Cica cartierul rezidential… Care cartier rezidential? In Kuncz, unde e plin de tigani? Mie mi-au spart de trei ori casa! Cica… Vila… Care vila? Casa ANL cu trei camere… Sta si prefectul acolo (prefectul Eugen Dogariu are casa ANL in zona, n.r.) … Dar omul, cand citeste, nu stie, si zice uite, domnule, Vila lui Cojocari… Si-a trantit aia fara autorizatie…

CV: Dar aveti autoriazatie pentru acoperisul facut deasupra garajului?

IC: Dar ala nu e acoperis, domnule… O am dintruna, intrinseca!

CV: Dar nu ati facut-o de la inceput!

IC: Pai, nu am facut-o, ca nu am avut posibilitati…

CV: Dar aveati autozitatie sau nu?

IC: Da, aveam, aveam. Cand mi-am facut proiectul, l-am facut cu tot! Na, hai, ca v-am lasat! Sanatate!

CV: Multumesc! La revedere!

SD: Sanatate!… (rade, n. red)  Na, nu sperai tu ce-ai obtinut tu acuma, cat ii haul… Eu i-am spus cand a intrat ca sunt in interviu…(ca este inregistrat, n.r.)

CV: Stiu…

 

DA CLICK AICI PENTRU A ASCULTA INTREAGA DISCUTIE CU IOAN COJOCARI!Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 10comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Un dinozaur securist care are dosare (arhiva si nu numai!)despre toti si toate; cunoaste foarte bine teoria supravietuirii: sa ai gropi pregatite pentru fiecare dusman (si prieten) si cand e cazul, doar sa-l impingi in groapa…Gestioneaza „Toata sistematizarea, urbanismul, autorizatiile”, adica surse de bani si influenta. Si-a batut joc de primarie, de primari, de Timisoara, de timisoreni, in folosul lui si acum le rade tuturor in nas, ca el are „arhiva”! Vorba unui mare actor, sunt revoltata pana la Dumnezeu de ce se petrece in tara asta!

 2. Si apropo, domnule Voin, felicitari pentru curaj!

 3. Interesant si amuzant, sigur. Dar de „obtinut”, cum zice SD, n-ati obtinut mare lucru.

  Apreciez OT pentru ca se straduieste, insa lipseste ceva. Toate stirile despre primarie sunt concentrate pe virgule, pe evenimente, chestii mici.

  LIPSESTE dezbatereea despre viziunea de ansamblu. Lipseste discutia despre lipsa de ambitie si viziune a administratiei. Lipseste discutia despre absenta liderilor locali. Lipseste discutia despre unde vrem sa ajungem in 20 de ani. Vrem sa ramanem Mica Viena? Sa fim mereu copia palida si foarte imperfecta a unui alt oras? Sau avem ambitia sa fim un centru regional de excelenta, un model pentru Cluj, pentru Szeged? Discutia asta lipseste, pentru ca nu promovam conceptualizarea unui proiect pentru Timisoara. Daca ar fi o viziune, si lumea ar cunoaste-o si ar participa in forumuri la aceentuarea ei, am avea si un sprijin in articularea unui spirit mai viu al cetatenilor. Nu putem trai tot din gloria cladirilor facute acum sute de ani. Trebuie o voce care sa ne mobilizeze in jurul unui proiect comun, sa ne dea vigoare si o directie de actiune, sa putem spune din nou: doar in Timisoara se putea asa ceva!

  • Jim,cu asa conducatori ce vrei sa se intample cu orasul asta. Un pacalici conduce primaria iar in jurul lui sunt cativa consilieri care s-au dus acolo sa faca bani. Consilierii locali s-au inghesuit pe liste doar ca sa-si rezolve propriile interese samd. Deci, uita dezvoltare, uita modernizare, uita subiecte interesante.

   • Tot am aflat ceva: isi sarbatorea zilele de nastere cu Robu din anii ’90; deci Robu nu l-ar fi concediat niciodata. Toate comentariile si tot ce s-a scris de-a lungul timpului, a fost doar asa, pentru noi prostii.

    • POATE CA STIA CEVA DE ROBU CARE CONTEAZA
     SI HOP,LA USA CADANEI…
     SALUT !

 4. nea jean,il cappo di tutti capii!
  acest „interviu” este un mizilic fata de ce stie si de ce „lucreaza” nea jean, zi de zi an de an, pt „propasirea „timisoarei”…
  chestia cu urmarirea consilierului liberal este definitorie pt”stilul”personal marca jean-libidinosu’!
  ps:nu este imposibil ca duduia in speta, numita cu nume si prenume sa reactioneze, ori sotul ei incornorat!
  pazea jeane!

 5. Oricat de mafgiot si securisto-comunist ar fi nea jean, eu cred ca merita sustinut atata tip cat se opune intereselor fratilor cristesdcu in primarie si in timisoara. Fara oameni ca nea jean, is convins ca orasul asta ar fi cazut demult integral in bratele oamenilor de la bega

 6. in spatele Radio Erevan e una din aripile de la PSD care vor sa scape de Robu & Stoia

  • Pentru Jim
   vezi conceptul Timisoara Open Art City