Noutati :

INTERVIU Nicolae Trifan, candidat PNL la Primaria Sanmihaiu Roman: ‘Prioritatea mea este sa aduc comuna la nivelul de dezvoltare pe care il merita’ (P)

24 septembrie, 2020 - 09:29 AM
Autor: Redactie      
Categorie: ELECTORAL
2

Cum de v-ați decis să candidați la Primăria Sânmihaiu Român?

Din necesitate, în primul rând. Sunt trist să văd că localitatea noastră, care are un potențial de dezvoltare extraordinar este atât de vitregită din cauza proastei administrări. Atât cei care s-au născut aici, dar și cei nou mutați, au înțeles necesitatea de a schimba lucrurile, de a avea asfalt, sistem de apă și canalizare, gaz, școli performante, într-o comună aflată la doar un pas de Timișoara. Vă pot spune că în ultimii 20 de ani s-au schimbat foarte puține lucruri, practic, ne aflăm cu 20 de ani în urmă raportat la celelalte comune periurbane, or acest lucru este inacceptabil pentru o comunitate atât de numeroasă și cu un potențial atât de mare.

Nu sunt un om lăudăros, însă mă consider unul dintre gospodarii din această comună. Sunt un om simplu, la fel ca majoritatea dintre locuitorii din Sânmihaiu Român. Acum 26 de ani, eram un tânăr care avea idealuri mari. Mi-am dorit mereu să fiu independent, să pot să-mi ajut părinții, iar copiii mei să ducă o viață cât mai bună. Din dragoste pentru aceste meleaguri, Utvin fiind locul în care m-am născut și în care locuiesc și în prezent, am pornit pe drumul antreprenoriatului. Am început să cultiv cereale pe aceste locuri care-mi sunt atât de dragi, activitate cu care m-am ocupat până nu demult.

Candidez din partea Partidului Național liberal la funcția de primar al comunei Sânmihaiu Român, pentru că a sosit timpul să fiu eu acel om care va face schimbarea în bine, după zeci de ani de stagnări. În cei 26 de ani de activitate în zona antreprenoriatului, am învățat, în primul rând, ce înseamnă să fii un lider adevărat, să-i asculți și să-i înțelegi pe oamenii cu care lucrezi, dar și să găsești cele mai bune soluții pentru a răzbi, chiar și atunci când treci prin perioade dintre cele mai dificile. Toate acestea, însă, nu se pot realiza dacă nu există dragoste pentru ceea ce faci, seriozitate, ambiție și multă dedicare. Iar această experiență bogată sunt convins că mă va ajuta pe noul drum pe care voi porni după data de 27 septembrie.

Cum răspundeți criticilor care v-au fost aduse în ultima perioadă, referitor la activitatea firmelor pe care le dețineți?

 

Locuitorii vechi din Sânmihaiu Român, Sânmihaiu German și Utvin mă cunosc și știu bine ce fel de om sunt. Însă, comuna noastră este în plină dezvoltare, fiind lipită de Timișoara, astfel că ne bucurăm să avem printre noi tot mai mulți oameni noi. Sunt persoane care, din păcate, pot fi influențate de atacurile mișelești la care au optat, și de această dată, unii dintre contracandidații mei. Se pare că atunci când nu ai realizări în spate, proiecte concrete pentru viitor, aceasta este singura armă care le-a mai rămas unora. Așa se face că în spațiul public, în ultima perioadă, au circulat tot felul de zvonuri cu privire la activitatea firmelor pe care le-am deținut. Vreau să vă spun din start că nimic nu este adevărat, lucru care poate fi dovedit foarte simplu. Certificatul fiscal, actul oficial care demonstrează faptul că un contribuabil și-a îndeplinit toate obligațiile de plată, este pe zero. Eu nu am prejudiciat niciodată statul român, nu am avut datorii la stat, iar asta spun instituțiile statului, nu eu, așa cum încearcă unii să manipuleze.

Știm cu toții cât de expus este domeniul agricol falimentului. Cum ați reușit să vă ridicați după ce ați ajuns în situații disperate?

Prin curaj și perseverență. Nu este deloc ușor să faci agricultură, iar acest lucru cred că îl știu toți românii. Depinzi de doi factori: de vreme și de Dumnezeu. De multe ori vremea nu a ținut cu noi agricultorii și de aceea ați putut vedea în fiecare an sute de firme agricole falimentare. M-am aflat și eu în această situație și vă pot spune că aici a intervenit cel de-al doilea factor: Dumnezeu, care mi-a dat puterea să o iau de la capăt și să reconstruiesc totul de la zero. În urmă cu câțiva ani, un mare concern agricol german, cu capital de miliarde de euro, a dat faliment, iar acest lucru a dus în pragul insolvenței zeci de producători români. Ce vreau să spun prin asta este că ar trebui ca cei care fac afirmații despre mine să studieze un pic piața și să vadă cât de fragil este acest domeniu. Sper ca oamenii să discearnă ei singuri, să separe grâul de neghină, și să vadă adevărul.

Am decis, în urmă cu câțiva ani, că a venit momentul ca persoanele cele mai dragi din viața mea, copiii, să îmi calce pe urme, să pornească și ei pe drumul antreprenoriatului și să-și construiască cu propriile forțe un viitor mai bun, așa cum și-l doresc, astfel că ei sunt cei care au preluat proiectul privat de agricultură.

Un alt motiv pentru care am decis să mă retrag din această zonă este faptul că eu am un alt țel de-acum înainte. După 27 septembrie, vreau să mă dedic în totalitate comunității din Sânmihaiu Român, Sânmihaiu German și Utvin. Suntem o comună slab dezvoltată, nu avem utilități, străzi asfaltate, trotuare reabilitate și nici școli moderne. Celor care s-au perindat în ultimii 20 de ani la conducerea Primăriei Sânmihaiu Român nu le-a păsat să ne fie nouă, locuitorilor din această comună, mai bine, ci doar să-și îngroașe buzunarele. Am avut parte de o mulțime de promisiuni de-a lungul timpului din partea celor care s-au perindat la Primăria Sânmihaiu Român, dar totul a rămas la stadiul de vorbe aruncate în vânt.

Ați fost timp de patru ani consilier local. Care sunt proiectele cu care vă lăudați?

Da, așa este. În ultimii patru ani, am deținut funcția de consilier local PNL în Consiliul Local Sânmihaiu Român. Am încercat, atât cât am putut, din poziția minoritară pe care am avut-o, să mă implic astfel încât comuna noastră să se dezvolte. După multe lupte, mă mândresc cu faptul că, printre altele, am inițiat nu mai puțin de șapte proiecte pe fonduri europene, am intabulat 99% din străzile din comună pentru a se putea introduce infrastructura de apă și canal, am asigurat finanțare serioasă pentru școli și grădinițe și am reușit să conserve patrimonial primăriei. Mi-am dorit să realizez mult mai multe pentru comunitatea din Sânmihaiu Român, dar mereu m-am lovit de nepăsarea celor de la conducerea primăriei, care acum, în plină campanie electorală, încearcă să ne arate cât de mult a evoluat comuna noastră, desi, dacă veniți la noi în comună vă veți lovi singuri de trista realitate.

Care sunt prioritățile dvs. dacă veți ajunge primarul comunei Sânmihaiu Român?

Consider că atragerea de fonduri de la Uniunea Europeană reprezintă șansa comunei noastre de a se dezvolta. Din calitatea de primar al comunei Sânmihaiu Român, prioritatea mea va fi să aduc această comunitate la standarde europene. În acest sens, am pregătit o serie de proiecte majore, altele mai mici, dar la fel de importante, pe care îmi propun să le realizez din calitatea de primar, astfel încât locuitorii din Sânmihaiu Român, Sânmihaiu German și Utvin să ducă o viață mai bună. Toate aceste proiecte se regăsesc în platforma mea program pentru mandatul de primar 2020 – 2024.

Printre acestea se numără asfaltarea tuturor străzilor din comună, reabilitarea trotuarelor, introducerea canalizării și apei curente, precum și racordarea tuturor cetățenilor la rețeaua de gaze, Totodată, educația are un rol important în viziunea mea, așa că intenționez să aloc un buget consistent pentru funcționarea școlilor și grădinițelor și să realizez noi săli de clasă în locul containerelor. Prioritate va avea și domeniul sănătății, urmând să reabilitez clădirile vechilor dispensare și să deschid un centru de permanență medicală deschis non-stop.

Importante sunt și noile investiții pentru dezvoltarea comunei noastre, așa că voi realiza un nou pod peste Bega, la Utvin, centrele civice vor fi transformate în adevărate oaze de verdeață, iar cimitirele vor fi reabilitate. De asemenea, nu trebuie să uităm faptul că atragerea unor investitori mari reprezintă șansa locuitorilor de a avea un trai mai bun, iar promovarea turismului ne va ajuta să ne dezvoltăm mai mult.

În data de 27 septembrie, votați poziția 1 pe buletinul de vot, primar Nicolae Trifan și lista de consilieri a PNL pentru Sânmihaiu Român!

Comandat de PNL Timiș. Executat de SC RIPENSIS MEDIA TRUST SRL. Cod mandatar financiar: 21200012Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Mult succes! Cred că veți reuși să câștigați, am vorbit cu mai multă lume din comună și chiar și dintre cei care au susținut PSD s-au convins și acum merg cu dvs.

  2. La Bega pe mal este o casa in costructie ingropata in ambrozie si alte buruieni cat omul si umbla vorba ca este a familiei unuia din candidatii la primarie.