Noutati :

Interviu cu vicepresedintele CJT Calin Dobra: Sunt convins ca Centura de sud a Timisoarei va intra in vizorul ministerului!

9 iunie, 2014 - 11:01 AM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: INTERVIU
3

TIMISOARA. Vicepresedintele Consiliului Judetean Timis, Calin Dobra, a vorbit intr-un interviu pentru opiniatimisoarei.ro despre proiectele judetului Timis, dar si despre principalele investitii ale CJT.

Ce mai este de facut la deponeul ecologic de la Ghizela?
– Din punct de vedere al intregului sistem de management integrat al deseurilor suntem in procedura de evaluare a ofertelor operatorilor in centrele de colectare a deseurilor. Sper eu ca in cel mai scurt timp posibil, pentru ca avem deja trei ofertanti care si-au depus si s-a si incheiat termenul de depunere a ofertelor, sa analizam aceste oferte si sa desemnam castigatorul pentru a avea deja operator in acele centre zonale si astfel sa venim in sprijinul operatorilor de deseuri de a nu mai face transportul pana la deponeu la Ghizela si de a depune deseurile in aceste zone, la Jimbolia, Deta Faget si Timisoara.

Cand estimati ca este gata aceasta licitatie?
– Depinde de comisie, cat timp vor analiza ofertele pentru ca e o documentatie destul de stufoasa din punct de vedere a ceea ce a depus fiecare firma, in mod special din punct de vedere a ofertei tehnice.

Care ar fi data optimista pentru finalizarea licitatiei si desemnarea operatorului?
– Cam intr-o luna de zile ar trebui sa fie atribuit, adica sa desemnam castigatorul, iar in momentul in care vom anunta oficial vom astepta perioada de contestatii sa vedem ce se intampla mai departe, iar daca nu vor fi contestatii sa putem incheia contractul cat mai repede.

Printre investitiile Consiliului Judetean Timis se numara si cele in infrastructura judetului. Care este starea soselelor din judet?
– Eu cred ca in judetul Timis, dupa cum bine stiti, avem, din punct de vedere al situatiei drumurilor, o stare buna a drumurilor judetene, tocmai de aceea ne-am si permis la nivelul judetului si sa venim in sprijinul comunelor, dar in mod special pentru a intari aceasta infrastructura rutiera, sa preluam in anul acesta aproximativ 17 drumuri comunale, la nivel de drumuri judetene. Deja s-au demarat procedurile privind intocmirea proiectului pentru a interveni in ceea ce priveste lucrarile pe aceste drumuri. La ora acesta se lucreaza la proiecte si speram ca la finalul trimestrului al doilea, inceputul trimestrului al treilea sa demaram procedurile de licitatie. Daca reusim sa nu avem contestatii, poate anul acesta se vor si interveni pe aceste sosele preluate de la nivelul comunelor. Pe drumurile noastre judetene s-au demarat deja lucrarile pentru ca ne-a permis vremea . S-au atribuit deja lucrari la acele drumuri care  au fost licitate, este vorba de Dumbrava-Matnic, Lugoj- Hezeris – Valea Lunga, continuam cu cele doua drumuri de anul trecut in zona Periam – Ortisoara  – Seceani. Se lucreaza la finalizarea drumului de la Timisoara – Giroc, la largirea la patru benzi. Se lucreaza la drumul spre Mosnita pentru transformarea acelui drum in unul de patru benzi, sper sa avem si interesul Primariei Timisoara pentru ca de la linia ferata spre Timisoara e o bucata de 400-500 de metri aproximativ de doua benzi. Aici trebuie ca Primaria Timisoara sa intervina financiar. Mai e un drum de interes major este vorba de sporirea capacitatii, adica largirea la patru benzi a drumului spre Aeroport.

La drumul spre Aeroport cand ar putea incepe lucrarile?
– Speram ca in acest an sa atribuim contractul sa si demareze lucrarile. Dar aici este o mica problema datorita faptului ca trebuie sa intram intr-o procedura de expropriere, pentru ca sa largim drumul asa cum dorim va trebui sa intram si pe o suprafata privata.

Centura de sud a Timisoarei in ce stadiu este?
– Este pregatita toata documentatia. Speram ca prin discutiile pe care le avem cu ministrul si promisiunile pe care le-am avut ca in acest an, la rectificarea bugetara sa fie prinsa pe bugetul de stat, daca nu pana cel tarziu anul viitor sunt convins ca Centura de sud va intra  in vizorul ministerului.

Ce alte investitii de pregatesc in Timis?
– Cea mai importanta investitie este Centrul Intermodal pentru care avem termen in 30 iunie pentru depunerea cererii de finantare. Centrul Intermodal de la remetea Mare care reprezinta o investitie foarte importanta din punct de vedere a sprijinului care il acordam firmelor private in acets domeniu, dar si pe ceea ce inseamna atragerea fortei de munca. Eu sunt ferm convins ca vom reusi sa obtinem acest proiect pentru ca a ramas la nivelul Programului National POS Transport, unul singur sa se finanteze la nivel de tara, iar in urma unei analize a reiesit ca cel mai bine din punct de vedere economic este sa se faca in Timis. Iar locatia de la Remetea Mare se si preteaza pentru ca este singura zona unde avem o intersectie de linie ferata, de autostrada si este si foarte aproape de aeroport.

Acesta este un prim exemplu, care ar fi urmatoarele doua?
– Un al doilea exemplu este infrastructura rutiera despre care am vorbit. Pana la urma, pentru a atrage investitiile trebuie sa punem la dispozitie infrastructura rutiera, ceea ce, cred eu, este cel mai  important lucru de dezvoltare al judetului. Iar cel de-al treilea cred ca este, ca si valoare, cel mai mare proiect la nivel de judet: sistemul integrat de management al deseurilor care mai are aproximativ trei pasi de realizat si sper eu ca in iunie 2015 sa il incheiem pentru ca asta inseamna si inchiderea celor sase depozite neconforme de pe raza judetului Timis, ceea ce inseamna judetul Timis un model la nivel national si un model din punct de vedere al protectiei mediului.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Nu am auzit de nici un proiect pornit de la zero de cand au venit bolsevicii la putere, Ghizela proiect vechi si terminat pe vremea PDL, centrul intermodular proiect vechi initiat de PDL, deci concluzia e ca astia sunt niste incompetenti.

  2. Credeam ca PSD si-a epuizat toti membrii cu fete si gandire de pitecantrop insa trebuie sa admit ca m-am inselat. Specimenul de fata minte cum respira fiindca niciodata vreun guvern rosu nu a fost interesat de Timisoara si Timis in general.

  3. Baiatul asta , n-a spus nimic concret ! ,,Cred‘‘ , ,,sper‘‘ ! Au trecut DOI ani de la MAREA LOVITURA DE STAT si , nimic ! Prostire pe fata ! Unip-Uliuc-C-lea Buziasului , nimic ?!? Doi pasi de Timisoara , nenorocitilor !!!