Interventii SMURD pentru 117 copii in Timisoara si in judet. La aproape 100 de situatii limita au alergat in fiecare zi pompierii din Timis

TIMISOARA. Luna aglomerata pentru pompierii din Timis, care au avut parte de 2930 de interventii in septembrie.

CITESTE SI: I-au ars la buzunare. Amenzi de aproape 10.000 de euro pentru cei care refuza sa poarte masca de protectie, la Timisoara si in judet

2039 dintre interventii au fost ale paramedicilor SMURD, care au acordat primul ajutor unui numar de 2004 oameni, 117 dintre acestia fiind copii.

Cele mai multe solicitari au fost pe partea de afectiuni diverse medicale (chirurgicale, medicale, neurologice, oftalmologice), cu 981 de solicitari, urmate de solicitarile pe partea de traumatisme – 460 de cazuri, intoxicatii – 137, afectiuni cardiace – 133, epidemii (COVID 19) – 105 si 223 pentru alte afectiuni.

Pompierii au inervenit in luna septembrie la 44 de incendii cu pagube si la 65 de vegetatie uscata, principala cauza ale acestora fiind flacara si jarul sau scanteia, in 75 de cazuri. Pe locul al doilea sunt incendiile provocate de cauze de natura electrica.

Echipajele de pompieri au intervenit si 104 accident rutiere si feroviare, in patru cazuri fiind nevoie si de interventia echipajului de descarcerare.

Pe langa interventiile in situatii de urgenta, pompierii au desfasurat 449 de misiuni specifice contextului actual creat de pandemia de coronavirus si anume misiuni de informare preventiva, controale privind respectarea masurilor de prevenire COVID 19 si transport persoane pozitive COVID 19„, transmit reprezentantii ISU Timis.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. Furdui B. spune:

    Ocupați într-adevăr !

  2. citu spune:

    Dar….maaaa…….parinti neinteligenti suna smurdu cand copil are muci……..si un pic tuseste…..
    Frumos ati reusit si ait speriat ,umea. acum SMURD zboara dupa oameni racit….bravo.