Noutati :

Interes mare pentru Sala Polivalenta de la Timisoara de 16.000 de locuri. 12 firme si asocieri au depus oferte pentru documentatie. Foto

30 mai, 2020 - 03:44 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. S-a facut un nou pas pentru Sala Polivalenta de 16.000 de locuri de la Timisoara, pe care Compania Nationala de Investitii a promis-o de ani buni.

CITESTE SI: Doar un singur nou infectat cu coronavirus la Timisoara. Avem peste 13.000 de vindecati in Romania 

12 firme au depus oferte la Compania Nationala de Investitii pentru a intocmirea unei parti din documentatia necesara ridicarii noii Polivalente de la Timisoara, care va gazdui atat evenimente sportive, cat si concerte. Este vorba de studiul de prefezabilitate, de fezabilitate si alte studii tehnice.

Condesign SRL PGA Markers Aduro Impex Hentza Business SRL Rheinbrucke Getrix SA Dico si Tiganas birou de proiectare Asociere: Novart Engineering SRL, Tehno Consultin Solution, Trustul de cladiri metropolitane Bucuresti Asociere: Popp&Asociatii, Constructii Erbasu S.A. Asociere: S.C. Lucian Simion Arhitectura S.R.L. (Leader),Intergroup Engineering S.R.L., Asociere: Sigm-Home Project SRL(leader), Arbeit Arhitect Project, Allied Engineers Grup S.R.L. Asociere : SC Tecon SRL (Leader), vision4venue sunt firmele si asocierile care vor sa faca documentatia de peste 230.000 de euro, cu TVA, suma estimata in anuntul publicat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice de catre Compania Nationala de Investitii.

Ofertele sunt acum in evaluare.

Pana vom avea o licitatie pentru executia constructiei mai este insa cale lunga, iar Timisoara sufera din plin la categoria sali de sport.

Polivalenta mica, cea situata la Baza 2 Politehnica si a carei constructie a inceput in urma cu 10 ani, este inca nefinalizata. La inceputul anului, fostul rector al Universitatii Politehnica anunta ca lucrarile vor fi reluate, insa a venit pandemia, iar sala este in acelasi stadiu in care era atunci.

Sala Constantin Jude a ajuns la 52 de ani de existenta. Aici evolueaza echipele de baschet, handbal si futsal ale Timisoarei. Aici s-au jucat de-a lungul anilor meciuri in Cupele Europene de handbal, un campionat european de baschet feminin, sau meciuri din Liga Campionilor de fotbal in sala. Sala are in prezent 1400 de locuri in tribuna, o loja construita deasupra vestiarelor si in fiecare vara se mai fac lucrari de intretinere.

Sala Mircea Albu, din Calea Circumvalatiunii nu poate fi nici ea omologata pentru competitii de seniori. Sala gazduieste meciurile echipei de volei feminin de liga secunda, CSU Poli Timisoara, si partidele echipelor de juniori ale clubului CSS Bega. In trecut aici au fost gazduite si gale de box sau meciuri din cadrul Campionatului European de baschet feminin de Divizia B din 2014.

O alta sala functionala in Timisoara este cea din complexul Banu Sport. Aici au fost gazduite meciuri de handbal feminin de liga secunda, sau ale juniorilor de la LPS Banatul, insa multa vreme a fost casa Openului Timisoarei la badminton.

Sala de sport a Universitatii de Vest, cea din spatele institutiei, este si ea functionala, insa aici se pot organiza doar competitii la nivel de liga secunda. Aici si-a desfasurat multa vreme meciurile echipa de volei masculin a Universitatii de Vest, in prezent in prima divizie.

Cea mai noua sala din oras este cea construita pentru Universitatea de Vest in zona Popa Sapca, care in urma cu un an gazduia meciuri de Liga 1 de volei feminin, jucate de fosta reprezentanta a Timisoarei in pe prima scena, Agroland Timisoara.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...