Noutati :

Intelectuali, oameni de cultura sau simpli timisoreni i-au scris Patriarhului Romaniei, rugandu-l sa-l repuna in drepturi pe Mitropolitul Banatului

3 iunie, 2011 - 09:54 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SOCIAL
2

TIMISOARA. Sunt de parere ca decizia Sfantului Sinod de a-i retrage o parte din drepturi Mitropolitului Nicolae Corneanu din pricina starii de sanatate, nu este cea mai buna alegere a Sinodului. Intelectualii timisoreni i-au scris Patriarhului Daniel.


Mai multi intelectuali, oameni de cultura, reprezentanti ai ONG-urilor sau simpli timisoreni au semnat o scrisoare deschisa trimisa Preafericitului Patriarh Dr. Daniel Ciobotea al Bisericii Ortodoxe Romane, cerandu-i sa vina la Timisoara sa cerceteze si sa constate ca starea fizica a Mitropolitului Banatului, Nicolae Corneanu, este una multumitoare. De fapt, semnatarii scrisorii ii spun Patriarhului ca in spatele deciziei Sfantului Sinod sta o conspiratie ticluita, „nu numai contra inaltului ierarh, cat si pe departate meridiane”.

„Uneltiri pizmase au urzit o conspiratie ticluita, nu numai contra inaltului ierarh iubit in tot Banatul, ca si pe departate meridiane, ci − deopotriva, din nenorocire − contra bunelor randuieli canonice, starnind amarnica tulburare, multa suferinta, vatamari ce trebuie neaparat indreptate, inlaturate”, se arata in scrisoarea deschisa.

Credinciosii timisoreni vor repunerea in drepturi a Mitropolitului.

„Rugarea noastra fierbinte, Preafericite Parinte Patriarh, este ca − temeinic si grabnic −  cuviosi chibzuiti, cu mare dragoste de adevar sa cerceteze, la Timisoara si in toata eparhia banateana, si sa constate ca starea fizica a Mitropolitului nostru este multumitoare, dar − intai de toate − ca are discernamant integru, nestirbita claritate a cugetului, stari de fapt asupra carora noi ne-am convins, facandu-i vizite si telefonandu-i spre a primi o incurajare, un sfat folositor. Cutezam a crede ca este bine a se afla cine a raspandit vrajba, a innodat complicitati, a faptuit nedreptati, cauzand insemnate daune Bisericii Ortodoxe Romane, in totalitatea sa. Nutrim incredintarea ca neadevarurile vor fi lesne dovedite, ca pagubirile vor fi recuperate, ca lacrimile vor putea fi zvantate, iar cei vinovati vor da dreapta socoteala”, mai spun timisorenii.

Printre semnatarii scrisorii deschise, pe care vestea Sfantului Sinod data chiar de Sarbatoarea Sfintilor Imparati Constantin si Elena i-a facut sa verse lacrimi, se numara si credinciosi din tara sau chiar de peste hotare. Amintim dintre ei pe primarul Timisoarei – Gheorghe Ciuhandu, rectorul Universitatii de Vest – Ioan Talpos, presedintele Filarmonicii Banatul – Ioan Garboni, academicianul Paun Ioan Otiman, ec. Petrisor Morar, muzicianul Corneliu Murgu, rectorul Universitatii de Stiinte Agricole – Alexandru Moisuc si multi altii.

Nu este prima actiune prin care timisorenii isi exprima mahnirea cu privire la decizia Sfantului Sinod. Mai multi enoriasi au iesit de cateva ori in fata Catedralei Mitropolitane pentru a-si exprima nemultumirea.

Cititi aici textul integral al scrisorii deschise trimise catre Patriarhul Daniel!Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Eu zic ca de vina e Paisie. Tot el a vorbit si pentru retrogradarea Poli, sa atraga atentia de la Mitropolit :))))

  2. bre marine-submarine, ia dute matalutza si te culca!
    ca ai intrecut masura.
    intr adevar, domnu paisie si clica lui a uneltit „pe bune” impotriva mitropolitului nicolae-cel ce i a dat pita si cutitul in mana!-
    si va spun voua: pace nu va fi in mbt pana cand hidra paisiaca nu se va retrage in …pustie !