Noutati :

Intalnire intre autoritatile locale si parlamentarii de Timis. Vezi proiectele pentru care acestia se implica la Bucuresti!

8 ianuarie, 2013 - 04:51 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Intalnire de gradul zero la Primaria Timisoara, departe de ochii mass-media. Executivul Primariei si cel al Consiliului Judetean au discutat cu parlamentarii de Timis, chemati sa li se explice marile proiecte ale orasului si sa promita ca le sustin la Bucuresti.

16 deputati si senatori au fost prezenti, dintr-un total de 21, la intalnirea cu primarul Nicolae Robu si cu liderul CJ Timis, Titu Bojin. Timp de mai bine de o ora, acestia au ascultat cu atentie autoritatile locale, care au prezentat 15 proiecte importante pentru Timisoara si pentru judetul Timis.

S-au purtat discutii despre centura Timisoarei, constructia unui nou corp la Spitalul de Copii Louis Turcanu, reabilitarea Garii de Nord, constructia Institutului Regional de Oncologie de pe Calea Torontalului, realizarea unui campus scolar pe strada Oituz pentru Liceul Lenau, constructia unui bazin de inot olimpic pe bulevardul Iosif Bulbuca, realizarea unui racord mai rapid la autostrada Arad – Timisoara, finantarea pentru regionala CFR, pentru pasajele Circumvalatiunii, Jiul si Popa Sapca, precum si despre un program national de finantare pentru reabilitarea cladirilor istorice.

Mai mult decat atat, autoritatile locale vor sa obtina sprijin de la parlamentari si pentru constructia unui nou penitenciar in afara orasului, pentru ridicarea unei sali polivalente de 14.000 de locuri, pentru reabilitarea Sinagogii Cetate, dar si pentru un program national de finantare pentru reabilitarea cladirilor publice.

In plus, au incercat sa-i convinga pe deputatii si pe senatorii de Timis sa emita o noua legislatie pentru combaterea cersetoriei si a vagabondajului, dar si sa faca lobby pentru o descentralizare autentica prin transferul proprietatilor din teritoriu ale ministerelor la administratiile locale.

„Avem proiecte credibile si trebuie sa beneficiem de suportul la care aspiram. Sunt o multime de proiecte importante, le-am prezentat o lista de 15. S-a ramas in urma cu atatea lucruri in Timisoara, incat ne bucuram sa facem orice”, a declarat primarul Nicolae Robu dupa intalnire.

Si presedintele CJ Timis a parut foarte multumit de ora petrecuta cu deputatii si senatorii de Timis. „Va trebui sa insistam ca cei 22 de parlamentari sa poata sa sustina proiectele Timisoarei si ale Timisului. In urmatoarea intalnire urmeaza sa discutam la nivel de judet”, a declarat Titu Bojin.

Intalnirea a fost mai mult una formala. Toti parlamentarii prezenti au dat asigurari ca vor face tot ce le sta in putinta pentru a sustine marile proiecte ale Timisoarei. Autoritatile locale spera sa obtina astfel finantare si sprijin pentru majoritatea proiectelor prezentate.

Astfel de intalniri vor avea loc in fiecare luna in Timisoara. Parlamentarii prezenti la cea de marti sunt Petru Ehegartner (USL), Ben-Oni Ardelean (USL), Matei Suciu (USL), Horia Cristian (USL), Sorin Grindeanu (USL), Sorin Stragea (USL), Catalin Tiuch (USL), Ioan Iovescu (PP-DD), Petru Andea (USL), Dorel Covaci (USL), Ion Raducanu (USL), Gheorghe Ciobanu (USL), Cornel Samartinean (ARD), Zsolt Molnar (UDMR), Nicolae Mircovici (UBR) si Slavomir Gvozdenovici (USR). Au mai fost prezenti si prefectul de Timis, Eugen Dogariu, dar si sefi de directii din Primaria Timisoara.

Foto: Virgil SimonescuInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...