Noutati :

Intalnire importanta la Timisoara. CCIAT intensifica relatiile cu Republica Moldova

14 decembrie, 2016 - 04:15 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Oportunitati investitionale si de afaceri in Republica Moldova. Acesta este evenimentul in cadrul caruia reprezentantii Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis s-au intalnit cu Excelenta Sa, Ambasadorul Republicii Moldova la Bucuresti, pentru a discuta si a lega parteneriate de afaceri intre cele doua tari. Intalnirea a fost una la care au participat oameni de afaceri din toata regiunea de vest a tarii, interesati sa dezvolte afaceri sau relatii cu Republica Moldova.

„E un eveniment foarte important pentru noi, pentru ca Romania este, pentru Republica Moldova, principalul partener economic, 24,8% din exporturile Republicii Moldova merg spre Romania si 13% din importuri vin din Romania, deci este o activitate economica foarte insensa, dar ne dorim foarte mult ca Romania sa se gaseasca si printre primele trei state care investesc in Moldova. Pana la data de 1 iulie 2016 investitiile totale ale Romaniei in Republica Moldova se ridicau la 144 de milioane de dolari, Romania clasandu-se pe locul 6, si ne-am dori sa se claseze pe unul din primele trei locuri. Cred ca exista potential pentru acest lcuru si anume prin evenimente ca cel de astazi, incercam sa convingem companiile si oamenii de afaceri asupra potentialului economic pe care il ofera Republica Moldova. (…) Noi speram sa avem o intensificare a relatiilor economice cu judetul Timis si dorim foarte mult ca oamenii de afaceri de aici să vina sa investeasca in Republica Moldova, sa faca afaceri cu Republica Moldova”, a spus Mihai Gribnicea, Ambasadorul Republicii Moldova in Romania.

Oamenii de afaceri din Timis prezenti la eveniment au discutat cu cei din Republica Moldova si au stabilit care ar fi domeniile in care exista cea mai mare deschidere si in ce fel ar putea incheia parteneriate.

„A fost o intalnire nu numai protocolara, a fost si o intalnire lucrativa. Delegatia pe care a condus-o domnul ambasador si evenimentul care a avut loc la Camera de Comert au avut o deschidere spre mediul de afaceri si spun asta pentru ca in sala au fost prezenti doar cei care au fost interesati sa investeasca in Republica Moldova si au ales sa atraga forta de munca. Interesul nostru, al mediului de afaceri din judetul Timis, este atragerea fortei de munca din Republica Moldova. Domnul ambasador o sa militeze pentru acest lucru, au inceput demersurile in acest sens inca de anul trecut. Foarte multi din agentii economici au venit pentru acest lucru. Un alt lucru care ii intereseaza este creerea fondului de garantare al investitiilor in Republica Moldova, care speram sa fie definitivat in 2017. Este important pentru investitiile din Romania, pentru ca o stabilitate trebuie sa existe oriunde ai investi”, a spus directorul Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis, Florica Chirita.

In cadrul intalnirii au foat oferite informatii fiscale, juridice, bancare, de legislatia muncii – utile in sustinerea si promovarea exporturilor, facilitarea cooperarii economice si atragerea de investitii in Republica Moldova si in Romania.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...