Noutati :

Intalnire importanta la Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis. Ambasadorul Irlandei, interesat de mediul de afaceri din judet

26 iunie, 2017 - 10:04 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Vesti bune pentru oamenii de afaceri din Timis. Reprezentantii Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis vin in sprijinul lor cu dezvoltarea de noi relatii economice. De data aceasta, reprezentantii CCIAT au avut o intalnire cu ambasadorul Irlandei, in cadrul careia au discutat despre posibilitatile de colaborare intre cele doua parti.

„Din toamna o sa lucram la o intalnire a firmelor irlandeze care au diverse activitati in judetul Timis cu institutiile statului, si in a doua parte firmele romanesti care vor sa se intalneasca cu experti din Irlanda sub egida Ambasadei Irlandeze. Acum, sigur ca am facut o comparatie intre judetul Timis, insa la o alta scara. Avem puncte comune, Irlanda este al doilea exportator mondial in domeniul IT, noi judetul Timis suntem al doilea exportator al Romaniei. Tot asa si in ceea ce priveste firmele IT, numarul firmelor este foarte mare in Irlanda, la fel si in judetul Timis insa la o alta scara. Si, bineinteles, cresterea economica – Timisul este al doilea motor al economiei nationale. Avem trei puncte comune, repet la o alta scara, dar dorim sa lucram impreuna, sa colaboram”, a declarat Florica Chirita, directorul CCIAT.

Ambasadorul Irlandei in Romania si-a manifestat interesul de a stimula si dezvolta relatiile economice cu Romania. In judetul Timis, in prezent sunt 21 de firme cu capital irlandez, iar cresterea numarului lor ar fi de bun augur de ambele parti.

”Este prima vizita in judetul Timis, scopul principal este identificare oportunitatilor de parteneriat comercial intre companii din judet si companii irlandeze. In contextul Brexit-ului este de subliniat importanta Romaniei si a celorlalte tari din UE pentru Irlanda, pentru ca Irlanda este mai puternic afectata de rezultatul Brexit-ului decat alte tari, avand in vedere conexiunile puternice, dar orice dificultate presupune si oportunitati, iar faptul ca a fost numit un atasat comercial in cadrul Ambasadei indica clar intentia Irlandei de a stimula si dezvolta relatiile comerciale si de investitii cu Romania, avand in vedere potentialul de crestere enorm dintre cele doua tari”, spune Derek Feely, amdasadorul Irlandei in Romania.

Conform datelor statistice irlandeze, Romania s-a plasat, in 2015, pe locul al 13-lea in exporturile Irlandei catre statele membre UE, cu o pondere de 0,7%, si respectiv pe locul al 17-lea in importurile Irlandei provenite din statele membre al UE, cu o pondere de 0.2%.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...