Insula Evia – paradisul nedescoperit al Greciei. Sejur cu plecare din Timisoara

O insulă încă nedescoperită de valurile de turiști, dar de o frumusețe uimitoare: vegetație bogată, peisaj colorat, situri antice remarcabile și locuri pitorești pentru plimbări lungi.

Aceasta este Evia, propunerea noastră pentru o vacanță de vară perfectă. Pe lângă relaxare pe plaje amenajate, aici veți găsi diferite activități de care să vă bucurați, printre care echitație, sporturi nautice, alpinism, mountain bike și multe altele. Pe scurt, Evia are tot ce v-ați putea dori de la o vacanță în Grecia!

Evia este cea de a doua insulă ca mărime a Greciei, după Creta, cu peisaje fantastice și plaje superbe, situată la doar 100 de km de capitala Atena.

Agenția de turism Ultramarin vă invită din 3 iulie, într-un sejur superb pe una din insulele cele mai pitorești ale Greciei, Evia. Insula se întinde din vârful peninsulei Pelion până în sudul coastei Attika, la distanță mică de insulele Andros și Kea. Evia face parte din celebrul arhipelag al Cicladelor și păstrează farmecul autentic al insulelor grecești, cu taverne pe malul mării și locuitori ospitalieri, cu magazine mici hand-made, numeroase plaje pustii și peisaje desprinse din vederi. Cel mai frumos apus, de altfel, se spune că poate fi văzut din satul Rovies.
Frumoasa insulă grecească fascinează prin relieful său divers, în care se regăsesc munți cu stânci abrupte înțesați de izvoare și râuri limpezi, numeroase peșteri și plaje ce dau în marea turcoaz. În partea estică se află stațiuni cu hoteluri cochete, în timp ce vestul găzduiește orașele mari, moderne, inclusiv capitala insulei.

Dacă doriți să vizitați insula, puteți alege să mergeți în satul Prokopi, aflat în interiorul muntos din nord, unde și-au găsit adăpost turcii refugiați din regiunea Cappadociei în anul 1923. Aceștia au fondat biserica de pelerinaj Sf. Ioan Rusul. Tot în zonă veți descoperi pitorescul orășel Limni, unde străduțe pietruite încadrate de cafenele și restaurante, vă invită să poposiți pentru a gusta preparate tradiționale și pentru a admira panorama mării. Plaja orașului Limni continuă până în apropierea Mănăstirii Agios Nikolau Galataki, renumită pentru frescele din secolul XVI, iar mai jos se întind plajele stațiunii Glyfa, cele mai frumoase din această zonă. La nord de Glyfa, puteți vizita satul Rovies, faimos pentru apusurile sale minunate, dar și pentru calitatea uleiului de măsline și produsele sale locale.

Vă mai recomandăm o zi plină de soare la Bazaar beach – Neos Pirgos, o stațiune cu plajă cu nisip și intrare lină în apă. Pentru prânz puteți face o oprire în Oreoi, unde sunt taverne la care se servesc cele mai bune preparate din pește și fructe de mare din insulă. Tot aici puteți admira o statuie de marmură a unui taur, având peste 3 metri lungime, datând din perioada elenistică. Această statuie este acum în port, într-o cutie de sticlă lângă templul Sotiros. De asemenea, puteți face plajă în Pefki, o destinație ideală pentru cei care caută să „evadeze” în natură, să se relaxeze, dar și pentru familiile cu copii. Este un loc liniștit, situat între mare și munte, între pădurea de pin și livezile de măslini.

După binevenitele zile de plajă, la întoarcere Ultramarin vă propune o oprire la Meteora. Drumul spre Meteora este extrem de pitoresc, trecând prin valea Tesaliei, cu multe serpentine si meandre, cu un relief nebănuit de frumos, ridicându-se de nicăieri stânci impresionante care aparent nu au ce căuta în mijlocul văii. Aici veți vizita mănăstirile de la Meteora. La poalele Meteorei veți trece prin Kalambaka, un orășel cochet cu case albe și grădini pline de trandafiri, iasomie sau hortensii.

Agenția de turism Ultramarin vă invită așadar într-una din cele mai pitorești și relaxante vacanțe de vară, propunându-vă să descoperiți insula Evia.

Detaliile acestei excursii, dar și rezervări on-line se pot face AICI!

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.