Institutiile publice nu mai au voie sa ceara copii de pe avize sau alte documente eliberate de catre alte institutii ale statului

Institutiile publice nu mai au voie, incepand din 1 ianuarie, sa solicite persoanelor fizice si firmelor copii de pe avize sau alte documente care au fost emise de catre alte institutii ale statului.

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat in 9 noiembrie actul normativ prin care sunt prevazute toate aceste modificari.

Se interzice institutiilor publice si organelor de specialitate ale administratiei publice centrale sa solicite persoanelor fizice sau persoanelor juridice, in vederea solutionarii cererilor pentru furnizarea unui serviciu public, copii de pe avize sau alte documente care au fost emise de catre institutii publice sau organe de specialitate ale administratiei publice centrale. Institutiile publice si organele de specialitate ale administratiei publice centrale solicita entitatilor care au emis documentele prevazute la alin.(1), in format electronic, copii sau extrase de pe acestea in baza consimtamantului expres al beneficiarului serviciului public”, se arata in textul legii.

Masura intra in vigoare din 1 ianuarie 2022, noteaza News.ro.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...