Noutati :

Instalatii de arta, povestile cladirilor istorice, tururi ghidate si concerte de jazz. Hai sa descoperi unul dintre cele mai vechi cartiere din Timisoara

9 octombrie, 2018 - 08:05 PM
Autor: Redactie      
Categorie: CULTURA
0

TIMISOARA. Timp de doua zile, unul dintre cartierele istorice ale Timisoarei se prezinta. Povestea cladirilor istorice din zona, colectii de arta contemporana, tururi ghidate, ateliere de fotografie si multe alte activitati vor avea loc, luna aceasta, in zona Iosefin.

Astfel, in perioada 20-21 octombrie, Asociatia Prin Banat organizeaza HoT: spot Iosefin, evenimentul principal de anul acesta, din cadrul programului de interventie culturala in cartierele istorice ale Timisoarei-Heritage of Timisoara. Evenimentul inglobeaza o serie de activitati, de la documentarea, inventarierea si realizarea de fise analitice ale patrimoniului construit din cartier, pana la interviuri cu locuitorii din zona, dezbateri si spectacole in spatiul public.

„In cadrul evenimentului HoT: spot Iosefin va fi lansat noul set de carti postale Heritage of Timișoara: Iosefin, cu ilustratii create de 9 artisti timisoreni care au transpus in arta viziunea personala asupra cladirilor din cartier, povestile si starea de conservare a acestora. Participantii la evenimentul HoT: spot Iosefin! vor putea trimite carțile postale gratuit oriunde in lume, astfel contribuind activ la promovarea cartierului istoric Iosefin din Timisoara”, spune Alexandra Palconi, coordonatoarea proiectului cultural si presedinte al Asociatiei Prin Banat.

Heritage of Timisoara este un proiect care are ca scop promovarea patrimoniului cultural material timisorean, sensibilizarea opiniei publice asupra importantei conservarii si protejarii acestuia, precum si incurajarea turismului cultural in cartiere istorice ale Timisoarei, care se desfasoara sub egida Anului European al Patrimoniului Cultural 2018.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...