Noutati :

Inspectorii OPC descind in pietele si magazinele din Timisoara si din judet. Vor fi verificari si in targurile de Craciun

11 decembrie, 2019 - 01:04 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: EVENIMENT
1

TIMISOARA. In prag de sarbatori, ispectorii de la Protectia Consumatorului incep controalele in pietele, in magazinele si supermarketurile din Timisoara, dar si din judet.

CITESTE SI: Parcare cu aproape 140 de locuri, nu departe de zona centrala, la Timisoara. Va avea 4 etaje si terasa cu gradina 

Actiunile organele de control vor viza modul in care comercianti expun marfa, dar si daca acestia au toate documentele in ordine. Urmeaza sa fie verificate starea ambalajelor produselor, modul in care acestea au fost etichetate sau daca sunt respectate conditiile impuse de producator pentru pastrarea marfurilor.

In cazul supermarketurilor urmeaza sa fie verificate si promotiile pe care acestea le anunta in perioada sarbatorilor.

Si, pentru ca in aceasta perioada se cumpara multa carne, inspectorii OPC vor verifica valabilitatea produselor, etichetarea corespunzatoare a acestora si daca pe etichete este trecuta data pana la care carnea poate fi consumata.

Inspectorii vor descinde si in Targul de Craciun de la Timisoara, dar si la altele deschise in localitatile din tot judetul, iar in timpul acestor controale vor verifica si modul in care sunt pastrate sau comercializate produsele, dar si daca vanzatorii au toate documentele necesare.

In anul 2019, inspectorii de la Protectia Consumatorului au desfasurat peste 7000 de actiuni de control in urma caroira au intocmit 6805 procese verbale.

Pentru abaterilie constatate in timpul actiunilor de verificare au fost incheiate 3415 de procese verbale de constatare a contraventiei, aplicandu-se 3990 de sanctiuni contraventionale (2125 de avertismente si 1865 de amenzi), valoarea amenzilor aplicate fiind de 8.622.100 lei.

In cursul anului 2019 CRPC Regiunea Vest Timis a emis 79 de Decizii din care: un numar 5 de Decizii sunt de inchidere temporara de activitate, iar un numar de 74 Decizii fiind de incetare practici comerciale incorecte.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. La supermarcheturi nu se fac controale , acolo totul este în ordine , din toate punctele de vedere , numai la puținii comercianți de alimente români care au mai rămas, si care sînt pe cale de disparitie , acolo trebuie accentuat , dat amenzi la greu , pentru ca trebuie eradicati complet , ca la super super marcheturi sînt angajati unul si unul , numai crema , totul este la fix acolo .