Inspectorii OPC au descins in Targurile de Craciun din Timisoara si din judet. Au dat amenzi de peste 100.000 de lei

TIMISOARA. Prefectul de Timis, Mihai Ritivoiu, a tras un semnal de alarma privind neregulile constatate la Targurile de Craciun organizate in aceasta perioada. Din 30 de comercianti controlati de OPC, toti cei 30 au avut nereguli si au incasat amenzi.

CITESTE SI: E oficial. Consiliul Local Timisoara a votat: Impozitele si taxele pentru anul 2023 raman neschimbate

DSV a dat peste 200 de amenzi in aceasta perioada, iar OPC a dat peste 60 de amenzi.

”Am analizat in Colegiul Prefectural de astazi rezultatele controalelor efectuate cu ocazia sarbatorilor de iarna: Directia Sanitara Veterinara: 276 de controale, amenzi de 217.400 lei; Protectia Consumatorului: 63 de controale, amenzi de 244.000 lei”, a anuntat Ritivoiu.

Insa situatia cea mai ingrijoratoare a fost la Targurile de Craciun unde au fost date cele mai multe amenzi.

”Ingrijoratoare este situatia la targurile de Craciun din judet: au fost constatate abateri la toti cei 30 de agenti economici controlati, iar cuantumul amenzilor nu e mic: 136.000 lei. Concluzia e simpla: la targurile ce se vor organiza pe viitor, ne vom ocupa din timp de instruirea si indrumarea celor ce vand produse, pentru a preveni cele mai frecvente abateri”, a mai precizat Ritivoiu.

Targul de Craciun din centrul orasului Timisoara isi va inchide portile in data de 2 ianuarie 2023. In schimb, Parcul Craciunului de la Muzeul Satului Banatean s-a inchis deja, din data de 27 decembrie.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. organizezi bilciuri de sarbatori, faci selectia pe cine stie ce criteriu si dupa aceea esti revoltat ca militia sanitara gaseste nereguli.
    oare se schimba comerciantii in fiecare iarna sau sint aceeasi?

    • Pentru mine este clar. Daca la 30 de controlati au dat 30 de amenzi, inseamna ca au fost trimisi/porniti pe dat amenzi si la cautat nod in papura. Statul ticalos.

  2. ieri la muzeul satului doar 2-3 casute mai erau deschise, restul erau inchise.
    trist