Vom avea bazin olimpic pe actualele terenuri ale Politiei de Frontiera Timis?

Inspectoratul Scolar Judetean a vrut sa construiasca un bazin de inot langa Parcul Rozelor, insa Primaria Timisoara nu a avizat proiectul. La sfarsitul lui 2010 ISJ a gasit o alta locatie: terenurile Politiei de Frontiera de pe Calea Lipovei.

280.000 de lei au fost alocati, anul trecut, de catre Ministerul Educatiei pentru inceperea constructiei unui bazin olimpic la Timisoara. Inspectoratul Scolar gasise locatia si anume chiar langa Parcul Rozelor. Din pacate, proiectul nu a fost avizat de Primaria Timisoara.

„Ni s-a spus de la primarie ca proiectul nu se incadreaza in zona si ca se ia din spatiul verde. La sfarsitul anului 2010 am fost pusi in situatia de a gasi o alta locatie”, a declarat Marin Popescu, inspector scolar general.

Mai mult, Primaria Timisoara a informat Inspectoratul Scolar ca are un proiect propriu, impreuna cu CJT, de construire a unei baze sportive olimpice chiar langa Stadionul „Dan Paltinisanu”, pentru care se asteapta finantarea de la Compania Nationala de Investitii.

Sefii de la ISJ Timis s-au gandit la o posibila locatie, chiar daca aceasta nu este centrala. Este vorba despre 6.000 metri patrati din actualele terenuri ale Politiei de Frontiera de la Calea Lipovei, la iesire din Timisoara.

„Sunt discutii si facem demersuri pentru alocarea cu titlu gratuit a 6.000 de metri patrati de teren de la Ministerul Administratiei si Internelor la Ministerul Educatiei pentru construirea bazinului olimpic”, a mai declarat Marin Popescu.

Costul bazinului olimpic ce urmeaza a fi construit, la Timisoara, din banii Ministerului Educatiei se ridica la 2 milioane de euro. Acesta urmeaza a fi finalizat in 4 ani de la demararea constructiei.

In anul 2010, ISJ Timis a primit 15 milioane de lei din care nu s-au cheltuit 280.000 lei, adica banii alocati inceperii constructiei bazinului olimpic. Restul banilor au fost cheltuiti pe plata datoriilor catre constructori, reabilitare si reparatii de cladiri. 150 de unitati de invatamant au primit bani de la ISJ, cea mai mare suma fiind primita de localitatea Traian Vuia unde s-a construit o scoala si o gradinita cu 1,1 milioane de lei.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. Pishta spune:

    Treceti granita la unguri si vedeti acolo bazine de inot