Opinia Timisoarei

Inspectoratul Scolar se muta in casa noua, la Timisoara. Noul sediu costa peste 3 milioane de euro

TIMISOARA. Dupa ani la randul in care a stat numai in chirie, Inspectoratul Scolar Timis isi cumpara sediu nou cu 16,3 milioane de lei, in plin centru la Timisoara.

CITESTE SI:  Primaria Timisoara vrea sa preia in subordine Spitalul CFR. Consiliul local trebuie sa isi dea acordul

Noul sediu se afla pe strada Liviu Gabor, nr.1, in apropiere de Casa Sindicatelor, in spatele Spitalului de Copii ”Louis Turcanu”.

Marti, conducerea ISJ Timis va semna contractul de vanzare-cumparare a cladirii, o proprietate privata. Aura Danielescu, inspectorul-sef al ISJ Timis a anuntat ca mutarea se va face pana la data de 31 martie 2023.

Tranzactia este in valoare de 16,3 milioane lei, adica aproximativ 3,3 milioane de euro, si este girata de Ministerul Educatiei.

”Ministerul Educatiei a facut deschiderea de credite pentru ISJ Timis. Ei au fost, pentru noi, initiatorii unei hotarari de Guvern”, a precizat Aura Danielescu.

In prezent, Inspectoratul Scolar Timis functioneaza pe bulevardul Mihai Viteazul din Timisoara, intr-o cladire inchiriata de la Directia Apelor Banat, inca din 2019, cand a trebuit sa elibereze cladirea in care a functionat timp de mai multi ani, de pe bulevardul C.D. Loga. Proprietarii acelei cladiri au anuntat ca au alte planuri cu ea, astfel ca ISJ a trebuit sa se mute.

Exit mobile version