Inspectoratul Scolar se muta in casa noua, la Timisoara. Noul sediu costa peste 3 milioane de euro

TIMISOARA. Dupa ani la randul in care a stat numai in chirie, Inspectoratul Scolar Timis isi cumpara sediu nou cu 16,3 milioane de lei, in plin centru la Timisoara.

CITESTE SI:  Primaria Timisoara vrea sa preia in subordine Spitalul CFR. Consiliul local trebuie sa isi dea acordul

Noul sediu se afla pe strada Liviu Gabor, nr.1, in apropiere de Casa Sindicatelor, in spatele Spitalului de Copii ”Louis Turcanu”.

Marti, conducerea ISJ Timis va semna contractul de vanzare-cumparare a cladirii, o proprietate privata. Aura Danielescu, inspectorul-sef al ISJ Timis a anuntat ca mutarea se va face pana la data de 31 martie 2023.

Tranzactia este in valoare de 16,3 milioane lei, adica aproximativ 3,3 milioane de euro, si este girata de Ministerul Educatiei.

”Ministerul Educatiei a facut deschiderea de credite pentru ISJ Timis. Ei au fost, pentru noi, initiatorii unei hotarari de Guvern”, a precizat Aura Danielescu.

In prezent, Inspectoratul Scolar Timis functioneaza pe bulevardul Mihai Viteazul din Timisoara, intr-o cladire inchiriata de la Directia Apelor Banat, inca din 2019, cand a trebuit sa elibereze cladirea in care a functionat timp de mai multi ani, de pe bulevardul C.D. Loga. Proprietarii acelei cladiri au anuntat ca au alte planuri cu ea, astfel ca ISJ a trebuit sa se mute.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. Eugen spune:

  Cu banii astia mai bine reabilitau cateva scoli pentru a imbunatati conditiile pentru elevi .

 2. Eu spune:

  Păi nu se mai desființează inspectoratele școlare…;)?

 3. Marcel spune:

  Las ca sta primaria in chirie la mall , pasapoartele in chirie la mall , permisele in chirie la mall…..tovarasii inspectori nu puteau si ei in chirie la mall ?

 4. Dan A. spune:

  Proasta afacere. Sediul nou costa 16,3 milioane, banii jos. La sediul vechi plateau chirie 13.000, platita treptat, luna de luna. Adica platim chiria pe 100 de ani anticipat. Plus obligatia reparatiilor de intretinere, care acum e in sarcina proprietarului. Inteleg ca sediul vechi nu mai era disponibil, au fost obligati sa se mute, dar exista diverse cladiri cu birouri de inchiriat in oras, se putea gasi ceva. Poate ar iesi un frumos articol de ziar daca cineva ar fi interesat sa afle de la cine s-a cumparat noua cladire.

 5. Marius spune:

  Este dificil de inteles din ce cauza institurii ale Primaiei Timisoara sau Consiliului Judetean sunt plasate pe chirie, in spatiul privat de la Iulius Mall. Instituriile mentionate au spatii suficiente, daca se doreste, spatii proprii pentru mutarea din spatiile perivate de la Iulius Mall, sau alte spatii de pe raza Municipiului Timisoara. Risipa cu banii publici este bine coordonata la Timisoara !