Noutati :

Inspectoratul Scolar Judetean se muta din centrul Timisoarei? Gata cu chiria, unde-l ‘duce’ Primaria?

26 septembrie, 2014 - 12:00 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Reprezentantii Primariei Timisoara cauta un sediu nou pentru Inspectoratul Scolar Judetean. In luna noiembrie expira contractul de inchiriere incheiat cu Fundatia Caritatea, care nu mai doreste prelungirea acestuia. Asadar, cei care conduc invatamantul judetean isi vor face treaba din alt loc. Cel mai probabil dintr-o scoala, dezvaluie viceprimarul Traian Stoia.

Potrivit lui Stoia, reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean au trimis o adresa municipalitatii, prin care solicita un spatiu nou in care sa functioneze, de cel putin 1.900 metri patrati.

„Caritatea nu mai vrea sa prelungeasca contractul. Noi trebuie sa gasim o solutie pana in noiembrie si exista cateva variante de lucru in discutie. Noi suntem convinsi ca in 2-3 saptamani nu avansam problema, nu putem inainta variante, ca asta ar crea perturbari in desfasurarea activitatii scolilor respective. Ori mutam intr-o scoala ori putem face diferite miscari care ar asigura eliberarea unor spatii. Lucrurile nu sunt asa de complicate cum par la prima vedere, sunt foarte optimist in ceea ce priveste aspectul acesta. Sa fie undeva intr-o zona buna, ar fi ideal ca si activitatile care tin de ISJ, cum ar fi Casa Corpului Didactic sau o serie de alte subunitati sa fie in aceeasi cladire”, a explicat viceprimarul Traian Stoia.

Chiria pentru cladirea ISJ era mult mai mica decat chiria pentru Liceul de Arte, tot la Fundatia Caritatea, sustine edilul. Potrivit reprezentantilor primariei, se platea aproape 3.000 de euro, lunar, pentru ca inspectorii scolari sa-si faca treaba din sediul de pe bulevardul C.D. Loga.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...