Inspectoratul Scolar cere bani de la Primarie pentru reabilitarea unor unitati de invatamant

12 milioane de lei este suma necesara pentru investitiile in unitatile de invatamant din Timisoara. Inspectoratul Scolar Judetean a solicitat Primariei aceasta suma de bani, pentru a fi cuprinsa in bugetul de investitii pe anul viitor.

O parte din lucrarile de reabilitare la unitatile scolare au fost incepute deja cu bani de la Guvern, insa cum Guvernul a sistat orice plati, ISJ s-a vazut nevoit sa solicite bani de la bugetul local. „Sunt necesare investitii la trei gradinite: PP26, PP22 si PP14. Si la Liceul de Arte Plastice trebuie rezolvata situatia pentru ca liceul trebuie sa retrocedeze cladirea, iar acum se plateste o chirie foarte mare. De asemenea, este necesara construirea unui sediu nou pentru Lenau mic”, a declarat Francisc Halasz, inspector scolar general adjunct. El a mai adaugat ca pentru toate aceste investitii sunt necesari 12 milioane de lei, dintre care doar pentru construirea unei cladiri in care sa functioneze Lenau Mic sunt necesari sase milioane de lei.

In cadrul intalnirii dintre reprezentantii Primariei si cei ai Inspectoratului Scolar s-a discutat si despre magazinele care comercializeaza plante etnobotanice. Reprezentantii ISJ au solicitat adoptarea unui proiect de hotarare care sa interzica vanzarea acestor plante.

„Unele magazine sunt bine plasate, in sensul ca functioneaza in apropierea scolilor. Este necesara adoptarea unui proiect de hotarare in acest sens deoarece avem semnale de la spitalele Louis Turcanu si Victor Babes ca saptamanal apar copii care au consumat asemenea substante halucinogene”, a mai declarat Halasz.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.