Noutati :

Inspectiile fiscale si fondul de mediu, explicate de specialisti la CCIAT

14 mai, 2015 - 04:39 PM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: ECONOMIC
0

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, in colaborare cu Societatea de Avocatura CHSH Gilescu, Valeanu, Nathanzon si Partenerii a organizat un seminar in care expertii in probleme de fiscalitate si mediu le-au explicat agentilor economici cele mai importante aspecte legate de inspectiile fiscale efectuate de inspectorii fondului de mediu.

seminar avocati cciat (1)

Legislatia stufoasa le ridica adeseori probleme serioase agentilor economici, care au nevoie de consultanta de specialitate pentru a evita problemele legate de astfel de inspectii.

“ Este destul de dificil pentru agentii economici, legislatia aferenta obligatiilor de mediu este destul de stfoasa, cu destulde multe capcane, in suplimentar serviciului juridic recomandarea este sa functioneze si un serviciu specializat pe probleme de mediu. Casa noastra de avocatura a cooptat in cadrul sau un expert pe probleme de mediu si fiscalitate de mediu. “ a declarat Adela Fara, avocat.

 

Agentii economici vizati de astfel de controale sunt companiile care introduc pe piata bunuri ambalate (in special marii retaileri dar si societati din alte domenii), echipamente electrice si electronice, substante chimice si anvelope, companii care desfasoara activitate in domeniul colectarii si valorificarii deseurilor metalice.

“Problemele cu care clientii nostri se confrunta sunt indeplinirea obligatiilor referitoare la fondul de mediu. Bineinteles, sanctiunile sunt destul de drastice si controalele Garzii de Mediu trebuie foarte bine fundamentate. Recomandam ca agentul economic sa fie asistat de un avocat si de un specialist in probleme de mediu.” a mai adaugat Adela Fara.

In ultimii ani, s‐au desfasurat, in medie, aproximativ 450 de controale anual din partea Administratiei Fondului pentru Mediu care s‐au incheiat prin aplicarea de sanctiuni (inclusiv recalculari ale obligatiilor de plata) in cuantum de peste 60.000.000 lei/an.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...