Inscrierile la Bacalaureat si Evaluarea Nationala se prelungesc pana pe 16 iunie

Inscrierile pentru examenele de bacalaureat si Evaluarea Nationala se vor prelungi pana pe 16 iunie, data la care toti elevii trebuie sa aiba situatia scolara incheiata, a anuntat ministrul Educatiei, Ligia Deca, la finalul sedintei de Guvern ce a avut loc duminica.

CITESTE SI: Greva continua. Sindicalistii din educatie, dupa intalnirea de la Guvern: Raspunsul va fi dat luni, la 10:00, dupa consultarea proiectului de majorare a salariilor

Asa cum stiti, conform calendarului actual, pe 13 iunie ar fi trebuit sa se termine perioada de incheiere a situatiilor scolare pentru clasa a VIII-a si pentru clasa a XII-a sau clasa a XIII-a la seral si frecventa redusa. Aceasta data se va prelungi pana pe 16 iunie. in cazul celorlalte clase nu se impun in acest moment modificari, ele avand cursuri pana pe 16 iunie. Practic, in acest moment, toate clasele, toti elevii, pana pe 16 iunie, trebuie sa aiba situatia scolara incheiata. La fel, inscrierile pentru bacalaureat si pentru Evaluarea Nationala se vor prelungi pana pe 16 iunie„, a spus Deca.

Ministrul Educatiei a amintit ca Guvernul a adoptat, in sedinta de duminica, o ordonanta de urgenta, care contine trei puncte: echivalarea unor probe orale de la bacalaureat cu notele din timpul liceului; examenul de titularizare se va desfasura doar cu proba scrisa, fara a se mai face inspectii la clase; se renunta la evaluarea la clasa a VI-a.

Mai multe AICI.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.