Inscrierea copiilor in clasa pregatitoare 2022-2023 va incepe pe 11 aprilie

Inscrierile in clasa pregatitoare 2022-2023 vor incepe in data de 11 aprilie si se vor incheia pe 10 mai. Calendarul si metodologia de inscriere in invatamantul primar pentru anul scolar 2022-2023 au fost publicate miercuri in Monitorul Oficial.

In clasa pregatitoare vor fi inscrisi copiii care implinesc varsta de 6 ani pana la data de 31 august 2022, inclusiv. Copiii care implinesc varsta de 6 ani in perioada 1 septembrie – 31 decembrie pot fi inscrisi, la solicitarea parintilor, daca nivelul lor de dezvoltare este corespunzator.

Potrivit calendarului aprobat prin ordin al ministrului Educatiei, luni, 28 martie, vor fi afisate circumscriptiile scolare si planul de scolarizare propus, respectiv numarul de
clase pregatitoare alocate, la fiecare unitate de invatamant, inclusiv pe site-ul acesteia, daca exista, si pe site-ul inspectoratului scolar.

Completarea cererilor-tip de inscriere de catre parinti/ tutori legal instituiti/ reprezentanti legali va avea loc in perioada 11 aprilie – 10 mai. Cererile vor fi depuse online sau la unitatea de invatamant la care se solicita inscrierea.

Evaluarea dezvoltarii copiilor care implinesc 6 ani in perioada 1 septembrie -31 decembrie 2022 va avea loc in perioada 30 martie – 8 aprilie.

Prima etapa de inscriere in invatamantul primar se va desfasura in perioada 11 – 27 mai, iar a doua etapa va incepe in data de 30 mai.

Lista candidatilor inmatriculati si situatia numarului de locuri ramase libere, dupa prima etapa de inscrieri, vor fi afisate in data 27 mai, in unitatile de invatamant si pe site-ul inspectoratului scolar.

Sursa: Sparknews.ro

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...