Ingeri muzicali, proiectii luminoase si un orasel al copiilor, la Targul de Craciun de la Timisoara. Cum va fi impodobit centrul orasului

TIMISOARA. Au fost montate primele ghirlande luminoase, in centru, la Timisoara. Reprezentantii Primariei, cei care se ocupa de iluminatul festiv de sarbatori, au anuntat ca anul acesta, cele mai multe dintre ornamentele de sarbatori vor fi noi sau reconditionate si, la fel ca anul trecut, vor impodobi atat Piata Victoriei, cat si Piata Libertatii.

„In primul trand, pozitionarea scenei va fi diferita, va fi amplasata cu spatele catre Materna, pentru ca fatada Operei sa ramana libera, data fiind aniversarea celor 30 de ani de la Revolutia din 1989, cand vor avea loc mai multe evenimente. Vor fi iluminate festiv Opera si mai multe cladiri din ambele spatii destinate Targului de Craciun, Piata Victoriei si Piata Libertatii.

Amenajarea Pietei Libertatii va fi gata in 22 noiembrie. Va fi patinoar, vom avea decoratiuni noi, unele dintre ele aduse din Grecia, altele de la Elba, am mai refacut dintre cele folosite in trecut. Avem o cupola noua, cu lumina calda, am vrut ca totul sa fie cu lumina calda. Inclusiv stalpul va fi imbracat in lumina.

Piata Libertatii va fi un spatiu al copiilor, ca si in anii anteriori, iar Piata Victoriei, vom avea inclusiv holograme, care vor avea o nota calda. Vom avea statuete inalte care vor infatisa ingeri muzicali. Nu vom mai pune Mosul in Piata Victoriei. El va fi refacut si amplasat in Piata Libertatii”, a explicat pentru opiniatimisoarei.ro Codruta Magurean, seful Biroului de Organizare Evenimente din cadrul Primariei Timisoara.

Montarea decoratiunilor de sarbatori a inceput deja, iar in cateva zile intreg centrul orasului trebuie sa fie gata pavoazat sa-si primeasca vizitatorii in straiele de sarbatoare

Iluminatul festiv va fi pornit, ca de obicei, in seara zilei de 1 Decembrie, odata cu deschiderea oficiala a Targului de Craciun.

Astfel, intre orele 16.00 – 19.00 iubitorii muzicii populare se vor putea bucura de prezenta Ansamblului  ,,Ghiocelul” al Casei de Cultura “Ionel Sipos” din  Giroc si a interpretilor Mariana Zota, Monalisa si Radu Sufan, Bogdan Firu si Loredana Sur (Dirijor  prof. Adrian Safta, coregrafi  Victor Jicheran si Ionel Sipos), dar si de momente coregrafice inedite pregatite de catre dansatorii Ansamblului ,,Timisul” al Casei de Cultura a municipiului Timisoara, coregrafia fiind semnata de catre Toma Frentescu si Maria Dudau.

De asemenea, Ansamblul Timisul, sub bagheta dirijorului Deian Galetin, va acompania indragiti solisti din mai multe zone etnofolclorice, printre care Olguta Berbec, Robert Tarnaveanu, Stana Stepanescu, Petrica Miulescu Irimica, Doriana Talpes si Dumitru Stoicanescu.

Programul folcloric  va fi urmat de concertul prezentat de catre Dragos Moldovan, Mira si Holograf, iar de la ora 18.00 va avea loc aprinderea iluminatului festiv, evenimentele din prima zi urmand a se incheia cu un frumos foc de artificii.

Iata mai jos programul zilei de 1 Decembrie!

– ora 16:00 – Ansamblul  ,,Ghiocelul” din Giroc şi soliştii Mariana Zota, Monalisa şi Radu Sufan, Bogdan Firu şi Loredana Sur
– ora 17:00 Ansamblul  ,,Timişul’’ şi soliştii Robert Tărnaveanu, Doriana Talpeş, Dumitru Stoicanescu
– ora 18.00 Aprinderea iluminatului festiv de sărbători
– ora 18:15 Ansamblul  ,,Timişul’’ şi soliştii Olguţa Berbec, Petrică Miulescu Irimica, Stana Stepanescu
– ora 19:15 Dragoş Modovan
– ora 20:00 Mira
– ora 21: 00 Holograf
– ora 22:00 Foc de artificii

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Frumos dar așa pt cei care inca mai cred și asculta și vocea poporului ( in parcuri camere video și Lampi solare și în mare parte copaci sa aibă jocuri de lumini solare pe ei și sunete de serbatore dar cu raza limitată doar in jurul lui ( tematica de Crăciun tematica de paste tamtica de Ziua națională etc
    ….toate se pot face prin laser sau suport de ornament care sa fie rapid înlocuit fiecărui sărbători )dar cel mai important camere video 24/24 și cu legătură directă la poliție jandarmerie etc…..și numere speciale amplasate pe copaci cu informații în așa fel în cat daca suna sa știe politia exact parcul de unde sa sunat și să poate verifica daca e adevărat pe camera live !?!? Doar o simpla idee dar care cu un pic de imaginație poate fi ceva unic in Europa așa de la muritorii de rând care nu știu că voi aia deștepți sunteți mai buni că noi ăștia de rând !

  2. Degeaaba…dava lipseste mos craciunul horror de anul trecut.