Noutati :

Informatii de interes public, mai usor de obtinut. Ce obligatii au institutiile publice?

6 iulie, 2016 - 08:28 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: NATIONAL
0

Guvernul vrea sa inlesneasca accesul romanilor la informatiile publice si a modificat normele de aplicare ale legii liberului acces la acestea. Prin noile schimbari se incurajeaza mai mult comunicarea online cu cetatenii.

Guvernul a revizuit normele de aplicare a Legii 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, incurajand institutiile publice sa puna accent pe comunicarea online, a declarat ministrul pentru Consultare Publica si Dialog Civic, Violeta Alexandru, miercuri, la Palatul Victoria.

Am propus astazi Cabinetului si a fost de acord sa revizuim printr-o HG normele de aplicare a Legii 544 privind liberul acces la informatiile de interes public, la capatul unui proces intens de dezbatere cu societatea civila, atat in tara, cat si in Bucuresti. La finalul acestui proces am constatat ca cele mai multe probleme deriva din defectuoasa aplicare a normelor de punere in practica a Legii 544, fara a face afirmatia ca legea in sine este perfecta si nu ar avea nevoie de imbunatatiri„, a explicat Violeta Alexandru.

Ministrul a precizat ca in noile norme este prevazut ca informatiile de interes public sa fie afisate pe internet intr-un mod proactiv de catre institutiile publice.

Citeste mai multe: AICIInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...