Noutati :

Informarea firmelor cu privire la protectia datelor personale, in atentia CCIA Timis

12 mai, 2018 - 02:22 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. In data de 3 mai 2018, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis in parteneriat cu Societatea de Avocati Galu & Partners au organizat o sesiune de instruire referitoare la iminenta aplicare a Regulamentului European privind protectia datelor personale, sub genericul: „Actualitate in protectia datelor personale. Ce ar (mai) fi de facut pana in 25 mai 2018?”

Subiectele de mare interes au fost pregatite si sustinute de Melinda Galu, Claudiu Galu, Bogdan Solga si Anca Achim, iar cei peste 70 de participanti la seminar au avut ocazia sa poarte un dialog nemijlocit cu organizatorii pentru clarificarea aspectelor de interes din sectoarele de activitate prezente.

Speakerii au insistat asupra perspectivelor juridice si de securizare a datelor si au prezentat o structura de revizuire a activitatilor, necesara pentru conformarea societatilor la cerintele Regulamentului.

De asemenea, au fost acordate sugestii pentru pregatirea viitoarelor activitati (to do list), inclusiv referitoare la modul de colectare, procesare si stocare a datelor, in vederea  implementarii noilor proceduri.

Utilitatea seminarului a provenit si din caracterul concret al discutiilor, indreptate spre latura practica. Participantii au avut ocazia sa adreseze intrebari punctuale, la care au primit raspunsuri individualizate, pentru fiecare tip de situatie in parte, astfel ca fiecare dintre acestia sa inteleaga mai bine ce are de facut si cum trebuie sa procedeze atat pentru a respecta obligatiile stabilite de Regulament, cat si pentru a evita orice sanctiune viitoare.

Importanta si interesul acordate de CCIA Timis acestui subiect continua cu o sesiune de instruire in domeniul Protectiei Datelor cu Caracter Personal, organizata de Directia Formare si Perfectionare Profesionala, in perioada 29 – 31 mai 2018, si care are ca scop transmiterea de informatii practice privind modul de implementare a dispozitiilor legale. Instruirea este sustinuta de av. Melinda Galu si se finalizeaza cu o diploma de participare eliberata de catre CCIA Timis.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...