Noutati :

Infirmiera care s-a fotografiat cu Cotabita pe patul de spital si cea care a facut poza au fost pedepsite!

28 august, 2015 - 12:05 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

TIMISOARA. Infirmiera care a aparut intr-o fotografie cu Gabriel Cotabita pe patul de spital, in timp ce acesta era internat la terapie intensiva la Spitalul Floreasca, si colega ei care a facut poza au fost demise din unitatea sanitara, potrivit reprezentantilor spitalului.

In urma aparitiei in mass-media a unei poze a lui Gabriel Cotabita, pe patul de spital, alaturi de o femeie intr-un halat albastru ce parea a fi angajata a spitalului, a fost constituita o comisie de cercetare si a fost convocat si consiliul de etica din cadrul Spitalului Floreasca.

Comisia a constatat ca fotografia a fost facuta in cadrul sectiei de terapie intensiva a spitalului, iar cea care aparea in imagine, infirmiera Maria Stanciu, era angajata in cadrul sectiei. Poza a fost facuta de o alta infirmiera, Violeta Turcu.

Comisia de disciplina si consiliul de etica au constatat ca au fost incalcate prevederile Legii nr. 46/2003 privind drepturile pacientului si principiile deontologice din cadrul spitalului si ca nu a fost respectata demnitatea umana.

Astfel, conducerea spitalului a dispus desfacerea contractului individual de munca al celor doua salariate incepand cu data de 1 august 2015.

Fotografia cu Cotabita intins pe patul de spital si infirmiera care il tine in brate a aparut in presa in iulie. Pâna la finalizarea anchetei, contractul de munca al infirmierei a fost suspendat, conform prevederilor legale.

Gabriel Cotabita a fost internat la Sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Floreasca din 8 mai pâna in 16 iunie, perioada in care a fost facuta fotografia.

Legea drepturilor pacientului interzice furnizarea oricaror date medicale sau fotografii ale bolnavilor fara acordul acestora sau al familiilor celor internati.

Cotabita a fost transferat, pe 16 iunie, la Spitalul Elias, pentru un proces complex de recuperare. Cântaretul a fost gasit, in 8 mai, in stop cardio-respirator, in stare de inconstienta, intr-o sala de fitness de la un hotel din Capitala.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...