Noutati :

Indragiti cantareti de muzica populara, in concert la Timisoara, la Ruga Banateana

31 august, 2015 - 02:33 PM
Autor: Anonim      
Categorie: CULTURA
0

TIMISOARA. Sarbatoare mare la Muzeul Satului Banatean la sfarsitul saptamanii cand are loc Ruga Banateana. Printre atractii se numara un spectacol folcloric al Asociatiei Culturala Vatra Banatului din Timisoara sub
conducerea maestrului Florin Pascu, in cadrul Festivalului Cantecului Popular.

Sambata, de la ora 12.00 si pana seara la 22.00 vor urca pe scena: Zorica Savu, Adi Bihoi, Cristina Tacina, Ion Luca Jurjescu, Liliana Samson, Larissa Morariu, Florin Bandariu, Simona Hriror, Iustina span, Carmen Bucovicean si Ana Jurj si altii.
Tot la Muzeul Satului, vizitoatorii vor fi asteptati la un vernisaj al expozitiei Viticultura in Banat, dar si la  Festivalul Condeierilor Plugari, la care se vor aduna creatori populari din toata tara si condeierii plugari din Banatul istoric.

Duminica 6 septembrie festivitatea continua in Sannicolaul Mare cu o Sezatoare populara, cu un Concurs de costume populare traditionale si un spectacol etnofolcloric. Aici vor canta solistii vocali: Maria Tudor, Ion Bosioc, V. Tipa, Marius Matei. Invitat special Mihael Cetean, din Petresti Sebes, Jud Alba.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...