Noutati :

Indemnizatia unui deputat de Timis devenita bursa scolara pentru mai multi elevi

7 decembrie, 2018 - 04:24 PM
Autor: Redactie      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Fundatia Universitatea de Vest Timisoara va acorda si in urmatorul an burse scolare pentru patru elevi din mediul rural, din judetul Timis.

CITESTE SI: Cel mai mare sandwich din Romania se pregateste la Timisoara. Va avea 101 metri lungime 

Sursa de finantare a acestor burse este indemnizatia unui parlamentar de Timis, cea a deputatului Marilen Gabriel Pirtea (PNL) – rectorul Universității de Vest din Timisoara. Este al doilea an a consecutiv in care parlamentarul asigura, prin intermediul Fundatiei, astfel de burse.

In criteriile de selectie a elevilor s-a tinut cont de situatia socio-economica si de performantele educationale ale acestora. Astfel, au fost vizati cei apartinand minoritatilor nationale, elevii care au parintii plecati in strainatate si ale caror conditii de viata sunt precare, cei cu venituri familiale limitate, orfanii, cat si olimpicii din mediul rural. Cuantumul burselor este de 300 lei/luna, durata de acordare fiind de 10 luni, incepand cu decembrie 2018.

CITESTE SI: Primarul Nicolae Robu isi ia segway, pentru studenti cumpara pentru inceput trotinete, pe care le vor imprumuta 2 ore. Unde vor fi statiile in Timisoara 

Acesti copii au demonstrat deja ca vor sa invete. Ar fi pacat ca situatia financiara precara sa fie o piedica in evolutia lor. Bursa le este de folos, intrucat, dupa cum bine se stie, scoala in Romania este gratuita doar declarativ. Costurile ascunse ale educatiei se pot dovedi prea mari pentru multe familii. Sumele necesare platii burselor provin din indemnizatia de deputat, Fundatia UVT fiind cea care a facut demersurile de identificare si selectie a beneficiarilor. Eu stiu ca a sprijini patru elevi este doar o picatura in ocean in contextul in care milioane de romani traiesc in saracie, dar, daca fiecare dintre noi facem cate ceva in micul nostru colt de Romanie, efectele pozitive vor fi cu siguranta vizibile”, a declarat deputatul Marilen Pirtea.

La sediul Universitatii de Vest din Timisoara au fost semnate contractele, la actiune fiind invitati elevii si insotitorii acestora, directorii de scoli si primarii din localitatile din care fac parte copiii.

Pentru a beneficia de bursa, acestia trebuie sa nu fie exmatriculati, sa nu renunte la frecventarea cursurilor, sa nu inregistreze 10 absente nemotivate intr-un semestru si sa nu aiba corigente. De asemenea, elevii trebuiesa aiba media 10 la purtare si sa obtina o medie semestriala si anuala mai mare de 8.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...