Indemnizatia pentru mame va fi decisa in sedinta de Guvern de luni. Concediul maternal ramane 2 ani!

UPDATE: Perioada concediului maternal ramane neschimbata. Coalitia de guvernare a decis, duminica seara, ca perioada in care mamele sa stea acasa cu bebelusii sa ramana de doi ani. Nu a fost insa stabilita si indemnizatia, sustine RTV. Aceasta se va decide in sedinta de guvern de luni.

_____________________________________

Liderii coalitiei guvernamentale sunt pe cale de a decide soarta romancelor care vor sa aduca pe lume un copil. Surse parlamentare sustin ca oficialii vor alege una din cele doua propuneri ale ministrului Muncii.

Prima varianta a Ministerului Muncii prevede un concediu de un an si o indemnizatie maxima de 3.400 de lei, iar mamele care se intorc la munca din a saptea luna dupa nastere sa primeasca un bonus lunar de 500 de lei.

Cea de-a doua varianta a ministrului Botis face referire la un concediu mai lung, de doi ani, dar indemnizatia nu va depasi 1.500 de lei.

UDMR are propria viziune: concediu de maternitate de 24 de luni si o indemnizatie maxima de 2.500 de lei.

In fine, minoritatile nationale, altele decat cea maghiara, sustin ca lipsa creselor ar trebui sa duca la un concediu pentru mame de trei ani, dar cu o indemnizatie fixa de 600 de lei pe luna.

Decizia finala cu privire la indemnizatia pentru mame va fi luata in sedinta de guvern de luni, cand va fi aprobat si bugetul de stat pe 2011.

Pe de alta parte, in sedinta coalitiei de duminica seara este posibil sa se discute si propunerea lui Gheorghe Flutur, ca vacanta de iarna sa fie prelungita cu zece zile sau cel putin cu o saptamana, pentru ca scolarii sa se bucure de sarbatorile de iarna.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.