‘Incurajez parintii sa-si vaccineze copiii cand va fi posibil’. Ce spune ministrul Sanatatii despre valul 4 al pandemiei

Ioana Mihaila ii incurajeaza pe parinti sa-si vaccineze copiii impotriva COVID 19, atunci cand acest lucru va fi posibil in Romania. Ministrul Sanatatii spera ca vaccinarea sa fie continuata in mod sustinut si a facut un apel in acest sens la medicii de familie.

CITESTE SI: Vaccinul va putea fi inlocuit cu o pastila. Anuntul momentului vine de la Pfizer 

Toate masurile pe care le luam merg pentru incurajarea ritmului de vaccinare. Incercam sa ne indreptam incurajarile si spre orasele mici si mediul rural. Fac apel catre medicii de familie sa se implice in vaccinare. Sper ca la 1 iunie vom fi cat mai aproape de aceasta tinta de 5 milioane, am insistat ca masurile sa fie corelate cu aceasta tinta. Am incurajat DSP-urile si, impreuna cu Valeriu Gheorghita, am ajuns la concluzia ca trebuie sa fim aproape de comunitatile mici. Trebuie sa se formeze echipe mobile si sa se sustina vaccinarea la cabinetele medicilor de familie. Masurile de relaxare sunt importante, restrictiile trebuie sa fie acceptabile, aceste prime masuri sunt binevenite. Acele masuri de relaxare care privesc evenimentele cu numar mare de participanti cred ca trebuie sa fie conditionate de prezenta persoanelor vaccinate si voi sustine acest lucru peste tot. Speram ca ritmul de vaccinare nu va incetini sau nu va incetini semnificativ, dupa aceste masuri. Am fost de acord cu aceste masuri, dar pentru restul masurilor voi insista sa fie vazute in functie de incidente sau cum va evolua pandemia„, a declarat Ioana Mihaila la Stirile Pro TV.

Ministrul a mai spus ca incurajeaza parintii sa nu ezite sa-si vaccineze copiii, intrucat e posibil sa ne confruntam cu un val 4 al pandemiei de coronavirus.

Luam in calcul campanii de vaccinare oriunde vor avea succes. Voi discuta si cu ministrul Cimpeanu (ministrul Educatiei, n.r.), dar eu incurajez parintii sa aiba incredere si sa-si vaccineze copiii cand va fi posibil. Este realist sa ne asteptam la un val patru, dar acesta sa nu fie o povara pe sistemul medical. Severitatea acestui val patru depinde si de noi si cat de dornici suntem sa ne vaccinam. Deocamdata am solicitat spitalelor sa-si reduca numarul de paturi pentru pacienti Covid, dar daca va fi nevoie sa se revina rapid la acestea„, a precizat Ioana Mihaila.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

  Pareri

 1. Pe bune? Ce calitati ai tu sa incurajezi parintii? Aaa,o vremelnica funtie ?

 2. La fel ca Vlăduț cel care nu știe când a făcut facultatea dar știe că are adeverintă că zilierul de la CAP, această creatură de cate ori deschide gura debitează numai tampenii !!

 3. Adevarul este ca pe nas NU trebuia purtată niciodată masca, opinia mea de asmatic decât pa gurita am pus-o Anyway

 4. ? 🙂
  M.y … 🙂

 5. By ny sucker, too 🙂

 6. Meet THE 🙂

 7. Daca mata se vaccina azi tu nu mai erai ! Vaccineaza-ti copii tai !

 8. Are legatura cu semnul fiarei, altfel de ce s-ar zbate si cu copiii cat timp niciun copil n-a murit de COVID?