Noutati :

Incredibila metoda prin care unii copii ar putea intra la scoli de fite din Timisoara!

23 februarie, 2016 - 02:55 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. De anul viitor scolar, Liceul Pedagogic din Timisoara ramane fara circumscriptie. Astfel, parintii care vor sa isi inscrie copiii la aceasta scoala trebuie sa indeplineasca o serie de criterii. In plus, elevii nu vor putea fi inscrisi, din prima faza, cea in care sunt inmatriculati copiii din circumscriptie.

O varianta luata in calcul este… tragerea la sorti.

„Acolo locurile raman toate vacante pentru faza a doua de inscrieri, pentru ca nu se inscrie nimeni pe circumscriptie. La Pedagogic sunt 4 criterii specifice. Sigur ca vor fi parinti nemultumiti, daca nu le indeplinesc pe toate. Sigur ca ne vor acuza de lipsa de transparenta. Noi ne-am consultat cu parintii, am gandit criteriile timp de doua luni si am avut grija sa nu intram sub incidenta Legii Discriminarii. Cu criteriile de selectie pe care le avem, este posibil sa ajungem la tragere la sorti, pentru a completa locurile ramase libere. Probabil se va intampla totul intr-o sedinta publica, la care sa participe toti cei abilitati, pentru a trage la sorti, ca sa completam clasele. Cred ca este destul de greu sa se indeplineasca toate criteriile, dar trebuia sa  facem o departajare. La Liceul Pedagogic avem pentru anul viitor scolar 50 de locuri la clasa pregatitoare„, a declarat Aura Danielescu, inspector scolar general al ISJ Timis.

Pentru a-si putea incrie micutii in clasa pregatitoare la Liceul Pedagogic Carmen Sylva, parintii trebuie fie sa mai aiba un copil care invata in aceasta scoala, fie sa fi absolvit ei o sectie a liceului. De asemenea, vor putea fi inscrisi la Pedagogic micutii care au parinti sau bunici care sunt cadre didactice sau sunt angajati ai scolii. Iar clasamentul se va realiza descrescator, in functie de numarul de criterii pe care viitorii elevi le indeplinesc.

Pe langa Liceul Pedagogic, in Timisoara mai sunt alte 12 scoli care nu mai au circumscriptie. Cele mai multe dintre ele sunt unitati in care se studiaza in limbile minoritatilor, astfel ca aici inscrierea elevilor se va face in urma unor probe eliminatorii de limba.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...