Noutati :

Incredibil! Master planul de transport al Romaniei pentru 2014-2020, pe mainile unei foste prezentatoare TV

27 mai, 2015 - 12:30 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Ministrul Ioan Rus a numit-o in functia de sef al Biroului de implementare a master planului pentru transporturi al Romaniei pe Daniela Berinde, o fosta prezentatoare TV care i-a fost pentru cateva luni consiliera de imagine si care nu are nicio specializare in domeniul infrastructurii.

CV-ul acesteia nu a fost necesar la numirea in functie, sustine Ministerul Transporturilor, intr-un raspuns adresat Centrului de Investigatii Media. Informatiile disponibile online arata ca Berinde a lucrat exclusiv in radio si televiziune.

dana-berinde

Fostul jurnalist conduce o echipa formata din doi ingineri si patru economisti. Biroul de implementare a master planului are ca obiectiv general “planificarea, dezvoltarea, monitorizarea, administrarea si intretinerea master planului general de transport la nivelul infrastructurii nationale.”

Master planul reprezinta de fapt strategia de dezvoltare a infrastructurii de transport din Romania pentru perioada 2014-2020, pentru implementarea lui – proiectarea si constructia efectiva de autostrazi si cai ferate – fiind estimat un buget total de aproximativ 17 miliarde de euro.

Ajuns deja la cea de-a cincea varianta, master planul urmeaza sa fie discutat in aceasta saptamana la Bruxelles pentru a doua oara de oficialii Comisiei Europene cu reprezentantii Ministerului roman al Transporturilor.

In 23 martie 2015, la o saptamana dupa ce Comisia Europeana respingea master planul pentru transporturi propus de Romania pe motiv ca “exista in continuare probleme nerezolvate” si “sunt necesare eforturi suplimentare” din partea Bucurestiului pentru imbunatatirea acestui document, ministrul de resort, Ioan Rus, o numea in functia de sef al Biroului de implementare master plan pe Dana Berinde, fost reporter si prezentator de stiri de televiziune.

Conform ordinului de numire in functie, obtinut de Centrul de Investigatii Media, Daniela-Angela Berinde primeste lunar un salariu de baza de 9.370 de lei si un “spor pentru conditii vatamatoare” de 627 de lei.

Ministerul Transporturilor: La concursurile pentru functionarii publici nu e nevoie de CV

Centrul de Investigatii Media a incercat sa obtina, oficial, de la Ministerul Transporturilor, in baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, un CV al doamnei Berinde, pentru a vedea in ce masura trecutul profesional o recomanda sa se ocupe de soarta infrastructurii de transport a Romaniei pentru urmatorii ani, urmand totodata sa gestioneze un buget de peste 17 miliarde de euro.

Ministerul Transporturilor a raspuns insa ca, potrivit “prevederilor articolului 49 din HG nr. 611/2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea şi dezvoltarea carierei funcţionarilor publici,  CV-ul  nu face  parte din documentele care trebuie depuse la dosarul de concurs”.

Citeste mai multe aici!Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...