Noutati :

Incredibil, dar adevarat! Patriarhia Romana, profit mai mare decat McDonald’s

18 iulie, 2012 - 06:37 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

N-ai sa crezi, dar e adevarat. Conform datelor declarate la Ministerul de Finante, Patriarhia Romana are incasari mai mari decat ale McDonald’s Romania. Diferenta e de circa 5 milioane de lei.

Patriarhia Romana (Administratia Patriarhala) a realizat un profit net de aproape 28 milioane de lei, la venituri totale de peste 87 de milioane de lei, conform datelor declarate la Ministerul de Finante.

Veniturile din 2011, de peste 87 de milioane de lei sunt cu aproape 60 de milioane de lei mai mari decat anul anterior. Ca o comparatie, daca Administratia Patriarhala ar fi o companie privata atunci ar fi de talia McDonald’s Romania, care a facut un profit brut de 22.268.012 de lei, cu peste 5 milioane de lei mai mic decat Patriarhia Romana, potrivit Capital.ro.

Patriarhia Romana este formata din totalitatea Mitropoliilor, Arhiepiscopiilor si Episcopiilor de pe tot cuprinsul Romaniei, plus comunitatile din diaspora, care la randul lor sunt formate din parohii. Ia uite din ce este cuprinsa Administratia Patriarhala, cu sediul in Dealul Mitropoliei: Cancelaria Sfantului Sinod, Sectorul teologic-educational, Sectorul social-filantropic,Sectorul economic-financiar, Sectorul patrimoniu cultural, Sectorul relatii bisericesti si interreligioase, Sectorul comunitati externe, Sectorul comunicatii si relatii publice – Centrul de presa BASILICA, Sectorul Stavropighii si centre sociale, Biblioteca Sfantului Sinod, Atelierele Institutului Biblic, Editura si Tipografia Institutului Biblic, Sectorul Pelerinaje, Sectorul Monumente si Constructii Bisericesti.

BASILICA TRAVEL, firma prin care Patriarhia Romana organizeaza pelerinaje si-a triplat profitul in 2011, ajungand la unul de 37.140 de lei. Nici Arhiepiscopia Bucurestilor nu sta rau. in 2011, AB a realizat un profit de 1.208.080 de lei.

Romanii, ahtiati dupa pelerinaje

Profitul firmei prin care Patriarhia Romana organizeaza pelerinaje in tara si in strainatate s-a triplat anul trecut fata de valoarea din 2010. Basilica Travel, caci asa se numeste, a avut in 2011 un profit de 37.140 de lei, fata de 10.818 lei cat a fost inregistrat in anul 2010. Astfel, fie romanilor li s-a deschis apetitul pentru turism ecumenic, fie Patriarhia a crescut considerabil preturile de la un an la altul.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...