Noutati :

Incredibil! Ce declaratie a facut ministrul Educatiei despre orele de religie din scoli!

1 iunie, 2014 - 06:43 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
1

Profesorii de religie sunt la mana bisericii? Remus Pricopie considera ca avizul Bisericii pentru profesorii de religie nu constituie un amestec in invatamant. Ministrul a semnat de curand un protocol. Documentul spune ca incadrarea profesorilor de religie se face cu avizul scris al ierarhului locului. Retragerea motivata a avizului duce la incetarea de drept a contractului individual de munca.

Avizul institutiilor religioase pentru angajarea profesorilor de religie nu reprezinta un amestec al Bisericii in sistemul de educatie, ci respecta un anumit specific al acestui tip de invatamant, precum in cazul scolilor militare sau medicale, afirma ministrul Educatiei, Remus Pricopie.

Ministerul Educatiei Nationale, Patriarhia Romana si Secretariatul de Stat pentru Culte au semnat, saptamana trecuta, un protocol de colaborare care prevede ca incadrarea profesorilor de religie se va face cu avizul scris al ierarhului locului, iar retragerea motivata a acestui aviz duce la incetarea de drept a contractului individual de munca.

Citeste mai mult! Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Ce penibil.
    Cu siguranta ca biserica nu va ramane datoare, va „livra” niste votanti pt. alegeri (ca doar sunt apolitici (sarcasm))
    Unde se uita copii din poza, la Meca ?