Noutati :

Incredibil! A aparut deja MUCEGAIUL in liceele Loga si Calderon din Timisoara, proaspat renovate pe bani europeni!

26 august, 2016 - 11:45 AM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: EDUCATIE
1

TIMISOARA. Inceputul de an scolar prinde doua mari licee din Timisoara, modernizate pe bani europeni, cu probleme. Acestea nu au primit inca autorizatia sanitara si sunt pe o lista cu alte 38 de institutii de invatamant care se afla in aceeasi situatie.

Vesti grozave pentru elevii de la doua dintre liceele de elita din Timisoara. Surpriza de la inceput de an scolar!

Bataie de joc la Loga! Elevii nu se intorc in liceul lor pana la toamna. Ce prostii s-au facut, la Timisoara?

Cu aproape trei saptamani inainte de inceputul noului an scolar liceele Lenau, Loga si Calderon au primit o certificare negativa din partea Inspectoratului Scolar, ceea ce inseamna ca trebuie sa isi rezolve problemele pe care le au inainte sa primeasca autorizatia sanitara de functionare. Daca la Lenau procesul va fi unul de mai lunga durata, la celelalte doua licee au aparut probleme imediat dupa ce au fost reabilitate cu fonduri europene. Mai exact, pe pereti s-a instalat igrasia, semn ca au avut loc inflitratii, dupa ploile din ultima vreme.

In ceea ce priveste Loga si Calderon, din pacate, in subsol a aparut deja igrasia, asa ca vor trebui reincepute anumite lucrari la cele doua cladiri… Loga, Lenau si Calderon intra in categoria acelora care in momentul de fata nu au autorizatie sanitara, si sunt pe lista celor 29 de fapt cu certificare negativa. Lucrarile nu s-au terminat. Din pacate, la Lenau, lucrarile o sa mai treneze fiindca lucrarile exterioare se vede ca vor mai dura si anul viitor”, a declarat inspectorul scolar adjunct, Francisc Halasz.

O multime de scoli din Timis ar putea incepe noul an fara autorizatie de functionare.

„La certificare negativa, cam jumatate din unitatile de invatamant inca se lucreaza si nu s-au finalizat lucrarile, dupa care ei vor trebui sa depuna documentatia si o autorizare dureaza o perioada destul de lunga, dar aceasta situatie se schimba de la luna la luna, controlalele continua si in septembrie si octombrie. Probabil ca in aceasta pertioada unii vor obtine autorizatie sanitara, iar altii vor intra in categoria acelora care vor primi iarasi un avertisment si li se vor face recomandari„, a precizat inspectorul scolar adjunct, Francisc Halasz.

In judetul Timis sunt in total 11 institutii de invatamant care nu au primit autorizatia sanitara, unde invata 406 elevi, insa cinci dintre acestea isi vor putea primi autorizatia sanitara pana in luna septembrie, din moment ce lucrarile de modernizare la acestea sunt aproape terminate. De asemenea, alte 29 de unitati de invatamant au depus actele necesare pentru obtinerea autorizatiei sanitare, insa au primit aviz negativ. Acestea ar putea sa isi primeasca autorizatia, doar cu conditia sa isi remedieze problemele in cel mai scurt timp posibil.

In Timis sunt 600 de unitati de invatamantin care sunt inscrisi 93.000 de elevi si prescolari.

Va reamintim, la Liceul Jean Louis Calderon lucrarile au costat 10,2 milioane de lei, dintre care 7,3 milioane au venit din bani europeni. A fost refacuta fatada scolii, s-au facut lucrari de modernizare a salilor de clasa, iar cladirea a fost extinsa prin doua corpuri construite pe structura metalica. Din aceasta toamna, elevii de la Calderon vor beneficia si de doua baze sportive si cateva foisoare.
Scoala a fost dotata si cu sisteme moderne de ventilare mecanica, sisteme anti-incendiu si anti-efractie, iar pentru a creste accesibilitatea persoanelor cu dizabilitati au fost montate un lift si o servoscara.
La Loga au fost renovate peste 20 de sali de clasa, 10 laboratoare, o biblioteca, 9 cabinete, doua sali de sport, sala de festivitati, dar si un muzeu de biologie. In plus, laboratoarele si salile de clase vor fi dotate cu table inteligente si laptopuri, iar laboratoarele cu aparatura specifica necesara fiecarei specializari.

Desi lucrarile ar fi trebuit sa dureze 12 luni, pana la finalizarea lor au fost necesari aproape 2 ani. Iar pe langa suma prevazuta a fost nevoie de o suplimentare de buget de 400 de mii de lei, dupa ce au aparut mai multe lucrari neprevazute in proiectul initial si a fost organizata o noua licitatie pentru a gasi un constructor.

Practic, s-a lucrat la structura de rezistenta, la fatade, pardoseli, pereti, tamplarii, si a fost refacuta canalizarea pluviala. De asemenea, au fost amenajate toaletele, dar si terenul de sport si vestiarele.

In total, valoarea lucrarilor la Liceul C. D. Loga se ridica la 7,6 milioane de lei, dintre care 4,6 sunt fonduri europene nerambursabile.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. sa vedeti ce mucegai si igrasie e la liceul
    Silvic , va ingroziti , dar le e frica sa vorbeasca