Incoronarea Regelui Charles al III-lea. Video

Regele Charles s-a pregatit toata viata pentru incoronarea sa. A fost de fata cand mama lui, Regina Elisabeta a II-a, s-a aflat in centrul acestui ceremonial stravechi si plin de simboluri. Acum a venit randul lui. Este ultima etapa a tranzitiei de la un monarh la altul.

Charles al III-lea a fost încoronat, sambata, la Westminster Abbey, în cadrul unei ample ceremonii religioase, in fata a aproape 2.300 de invitati, la opt luni dupa moartea fostei suverane a Marii Britanii.

La ora 13.55 Regele Charles al III-lea al Regatului Unit a depus juramantul de incoronare.

Odata reveniti la Buckingham Palace, regele Charles al III-lea si regina consoarta Camilla au iesit la balcon, alaturi de membrii familiei regale, pentru a saluta multimea adunata sa ii vada.

In acelasi timp, monarhul a urmarit si zborul avioanelor Royal Air Force care au survolat zona.

Charles al III-lea a devenit rege al Regatului Unit şi al 14 ţări din Commonwealth, din Canada până în Australia şi până în Jamaica.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Aglomerație mare la încoronarea regelui charles

  2. Daca evenimentul ar fi avut loc acum 2 ani numai intepatii ar fi avut voie sa participe.