Incluziunea socio-economica sta doar in sarcina statului sau si a companiilor private? Ce impact pot avea multinationalele in judetele in care activeaza

Incluziunea socio-economică este, dincolo de conceptul care sună bine în broşurile companiilor, o necesitate a realităţii actuale. Fie din cauza lipsei de infrastructură pe piaţa muncii sau a accesului dificil în zonele mai dezvoltate economic, mulţi români se întâmpină dificultăţi atunci când vine vorba despre găsirea unui loc de muncă sau contractarea unui credit. Tocmai de aceea, este important să existe o colaborare între companiile care activează în comunităţile locale şi autorităţi.

Acesta a fost unul dintre subiectele discutate la evenimentul oganizat ieri de Provident Financial România, la care au participat oficiali din cadrul companiei, alături de reprezentanți ai autorităţilor locale din Timiş dar și parlamentari.

În total, de la intrarea pe piaţa din Timiş, în anul 2008, şi până la finalul anului 2017, contribuţia companiei a fost de 5,8 milioane de euro doar prin plata salariilor către angajaţi. Impactul indirect, prin plăţile făcute către furnizori, a fost de 31 de milioane de euro.

 

De altfel, la nivelul întregii regiuni de Vest, contribuţia directă a angajatorului britanic a fost de 13,5 milioane de euro. Calculat la nivelul întregii companii, impactul direct al Provident în România a ajuns la un cuantum de peste 300 de milioane de euro, salarii şi contribuţii la bugetul de stat, în perioada 2006 – 2017. Impactul total a depăşit 4,5 miliarde de euro, spun reprezentanţii companiei.

Impactul total al companiei reprezintă suma dintre valoarea adăugată, definită prin impactul direct, impactul indirect, tradus prin cheltuielile furnizorilor pe măsură ce aceştia rulează sumele încasate de la Provident, dar şi prin sumele acordate clienţilor, şi impactul indus, calculat prin efectul de multiplicare în economie.

Provident Financial România face parte din grupul britanic International Personal Finance (IPF), unul dintre cei mai importanți furnizori de credite la domiciliu din Europa. Grupul are 2,4 milioane de clienți în 9 țări din Europa, precum şi în Mexic și Australia. IPF este unul dintre cei mai mari angajatori britanici din Europa Centrală și de Sud-Est și una dintre cele mai puternice companii internaționale listate la Bursa din Londra.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Manipulare provident. Nu merita.