Noutati :

Incidente la vot in Timis, REFERENDUM 2012: partidele se intrec in sesizari

29 iulie, 2012 - 11:06 AM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ELECTORAL
1

UPDATE: Incident electoral la Timisoara. 6 persoane au fost conduse la sectie pentru audieri, dupa ce politistii s-au sesizat ca la un strand din oras intrarea este gratis pentru cei care dovedesc ca au fost si au votat la Referendum.

Oamenii legii spun ca aceasta fapt constituie o grava incalcare a legii 3/2000 pentru oferirea de mita electorala, administratorii strandului riscand intocmirea de dosare penale si inchisoare de la 6 luni la 5 ani.

Inca de acum cateva zile, pe internet circula o informare generala pe retelele de socializare cum ca in ziua Referendumului, la strandul No Name din Timisoara intrare va fi gratis pentru toti cei care vor aduce cu ei dovada ca au trecut pe la urne si si-au exprimat optiunea electorala in legatura cu demiterea presedintelui Romaniei Traian Basescu.
__________________

UPDATE: PNL Timis solicita inlocuirea presedintelui sectiei de votare nr 40 Timisoara, organizata in incinta Scolii generale 19, de pe bulevardul Cetatii, pe motiv ca a pus la dispozitia reprezentantului PDL din sectie o copie a listelor suplimentare. Acesta ar fi parasit sectia si ar fi mers la Politie pentru a verifica daca datele de identificare ale persoanelor de pe aceasta lista sunt reale.

_________________

UPDATE: Un consilier local PSD si reprezentantul PSD din sectia de votare de la Giarmata au mers singuri in Cerneteaz cu urna mobila, fara sa existe o cerere inregistrata, anunta PDL Timis care a facut si o sesizare in acest sens la BEJ.

__________________

UPDATE: La Becicherec a fost trimisa o urna mobila la casa unor batrani, desi acestia n-o solicitasera, sesizeaza reprezentantii PDL Timis. Cei doi pensionari ai familiei Jurca s-au trezit cu urna la usa si au refuzat sa voteze. Reprezentantul PDL din sectie s-a interesat daca exista sau nu o cerere depusa pe numele oamenilor  si a constatat ca aceasta fusese intocmita, cel mai probabil in numele batranilor. A fost depusa o sesizare la BEJ prin care se semnaleaza   situatia. Reprezentantii PDL Timis isi exprima temerea ca astfel de cazuri ar putea fi multe la nivelul intregului judet, mai ales in comune.

__________________

UPDATE: Reprezentantii PNL Timis reclama ca au descoperit 1 observator in sectia de votare organizata la Grupul Scolar E. Ungureanu. Acesta avea un carnetel pe care nota cati votanti intrau la cabine sa isi exercite votul. Cand a fost luat la intrebari de liberali de ce face asta, acesta ar fi raspuns ca „nu e treaba lor”.
Reprezentantii PNL au chemat politia si spun ca vor depune plangere la Biroul Electoral Judetean Timis. Observatorul a fost dus la sectia 1 Politie Timisoara pentru audieri.
__________________

UPDATE: In urma cu putin timp, 4 persoane au fost identificate ca au votat la Sectia 40 din Timisoara, pe liste suplimentare, desi au buletine de Timisoara si ar fi trebuit, conform legii, sa mearga acolo unde sunt arondate, sustine PDL Timis care a si facut o sesizare la Biroul Electoral Judetean.

Se vor face cercetari pentru a se vedea de ce presedintele sectiei a permis celor 4 sa voteze pe liste suplimentare daca aveau buletine de Timisoara si erau arondati altor sectii din oras.

Reprezentantii PDL Timis au mai reclamat faptul ca, la Sectia de votare nr. 53 de la Grupul Scolar de Arte si Meserii Spiru Haret au votat in bloc 50 de persoane din localitatea Satchinez, acestea fiind trecute pe listele suplimentare, iar langa, la Sectia nr. 54, a venit un alt grup mare de oameni, din Ghiroda, iar acestia ar fi spus ca i-a trimis seful lor, de la o firma de constructii din comuna, sa voteze in Timisoara.

_________________

TIMISOARA. La numai cateva ore de la deschiderea urnelor de votare in Referendumul 2012 pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, in Timis, partidele reclama tot felul de nereguli mai mult sau mai putin electorale.

Astfel, s-a semnalat faptul ca la unele sectii sunt persoane care stau afara si isi noteaza numarul de votanti care intra sa isi exercite optiunea electorala. PNL sustine ca asta s-ar intampla la sectiile organizate la liceul Grigore Moisil din Timisoara. Apoi, liberalii se mai plang ca pe strada Mures la sectiile 102-105 ar sta cineva intr-o masina si i-ar fotografia pe cei care merg sa voteze. La randu-le pesedistii timiseni sustin ca intr-o sectie din Lipovei reprezentantul PDL ar fi cerut o copie dupa listele suplimentare si nu i s-a dat.
Cei de la USL Timis mai spun ca urna mobila s-ar deplasa si la persoane care nu au domiciliul in localitatea in care se gasesc astazi.
La randul lor,  democrat liberalii timiseni spun ca presedintele unei sectii de votare din Timisoara nu permite reprezentantilor PDL sa intre in incinta sectiei ca observatori.

Potrivit Centrului Antifrauda Timisoara, format din reprezentanti ai Societatii Timisoara si ai Asociatiei Raspublica, la sectia de votare de la Scoala generala din Mehala  a oprit un autobuz din care au coborat mai multi pensionari care ar fi votat. Autobuzul ar apartine firmei Superimposer. A fost sesizata politia Timisoara.

In plus, pe telefoanele mobile ale timisenilor curg SMS-uri anonime care indeamna lumea sa iasa la vot.

Ramane de vazut cate din aceste semnalari de nereguli vor face si obiectul unor plangeri scrise inaintate Biroului Electoral Judetean.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. OK… Eu am votat pe liste suplimentare, la secţia 73 (Bălcescu) … Am fost întrebat „De ce” (?!!!)… Nu mă aşteptam să mi se ceară explicaţii… Poate tipa de acolo voia doar să facă conversaţie (?!)…
    Oricum, n-am fost împiedicat să votez, doar că am fost privit cu oarece suspiciune…