Incidente la mitingul din Bucuresti. Sindicalistii au incercat sa treaca de jandarmi

UPDATE:  Protestul din Piata Constitutiei a degenerat din nou. Mai multi manifestanti au incercat sa rupa cordonul jandarmilor. Cel putin o persoana a fost retinuta in urma incidentului. Totodata, o persoana, bolnava se pare de epilepsie, a fost preluata de echipajele SMURD dupa ce i s-a facut rau.


Mai multi sindicalisti au incercat sa rupa gardurile si sa treaca de cordonul format de jandarmi. Ei s-au retras insa repede, in momentul in care au fost intarite randurile fortelor de ordine. La mitingul din Capitala au venit doar 30.000 de oameni, fata de cei aproape 100.000 pe  care mizau liderii de sindicat. Mai multi sindicalisti s-au imbrancit cu jandarmii din fata Palatului Parlamentului. Incidentul a pornit in momentul in care protestatarii au impins gardurile, lasand impresia ca vor sa treaca de ele. in urma violentelor, filtrele de jandarmi au fost intarite, iar multimea s-a retras imediat. In semn de nemultumire pentru gestul autoritatilor de a majora numarul scutierilor, participantii la proteste au inceput sa scandeze: "Jandarmii sunt cu noi!" "A fost un moment mai delicat. Au incercat sa forteze gardurile, dar nu a fost o confruntare intre jandarmi si sindicalisti. Multumim liderilor de sindicat care au facut apel la calm. si pe parcursul marsului am avut un dialog permanent cu liderii de sindicat. Vom ramane aici", a declarat Marius Militaru, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei. "Si cei care sunt aici trebuie sa inteleaga ca suntem de cealalta parte a baricadei, dar le aparam dreptul constitutional de a protesta. insa trebuie sa ne facem meseria", a adaugat el. Un profesor din Drobeta Turnu Severin, care participa la mitingul de astazi, a declarat, la Realitatea Tv, ca nu a fost o instigare la violenta, ci ca au vrut numai sa atraga atentia ca au ajuns in pragul disperarii. "Era mai mult de atragere a atentiei! A fost o incercare disperata de a atrage atentia ca trebuie sa plece acest Guvern", a declarat profesorul. "Avem salarii de mizerie. Lucrez la Primaria Municipiului Adjud. Sa vina domnul Boc in locul meu si eu ma duc in locul domnului Boc. Daca as fi acolo, as face ca oamenii sa traiasca nu decent, ci civilizat", a explicat o femeie. De altfel protestatarii au avut pancarte inscriptionate cu "Iadul este gol, toti diavolii sunt in Guvernul Boc". Profesorul din Drobeta Turnu Severin sustine ca cei aproximativ 30.000 de participanti la miting nu se simt intimidati de jandarmi. "Nu ne consideram intimidati. Sunt  in aceeasi galeata cu noi. Oamenii acestia trebuie sa isi faca datoria, ei fac parte din cei care trebuie sa pastreze linistea si ordinea. Dar, daca se va ajunge la o criza de violenta, sigur nu ar face fata la o asemenea multime", a explicat profesorul. Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca jandarmilor li s-a dat munitie pentru mitingul de miercuri si ca au primit ordine stricte de aparare. De cealalta parte, insa, Ministerul de Interne neaga acuzatiile care i-au fost aduse. "E o minciuna. ii recomand domnului Ponta sa devina un om serios, daca vrea sa conduca", spune ministrul de Interne, Traian Igas. Mii de bugetari din toate colturile tarii participa astazi la mitingul organizat in Capitala. Oamenii sustin motiunea de cenzura initiata de Opozitie si cer schimbarea actualului Guvern.

UPDATE:  Protestul din Piata Constitutiei a degenerat din nou. Mai multi manifestanti au incercat sa rupa cordonul jandarmilor. Cel putin o persoana a fost retinuta in urma incidentului. Totodata, o persoana, bolnava se pare de epilepsie, a fost preluata de echipajele SMURD dupa ce i s-a facut rau.


Mai multi sindicalisti au incercat sa rupa gardurile si sa treaca de cordonul format de jandarmi. Ei s-au retras insa repede, in momentul in care au fost intarite randurile fortelor de ordine.

La mitingul din Capitala au venit doar 30.000 de oameni, fata de cei aproape 100.000 pe  care mizau liderii de sindicat.

Mai multi sindicalisti s-au imbrancit cu jandarmii din fata Palatului Parlamentului. Incidentul a pornit in momentul in care protestatarii au impins gardurile, lasand impresia ca vor sa treaca de ele. in urma violentelor, filtrele de jandarmi au fost intarite, iar multimea s-a retras imediat.

In semn de nemultumire pentru gestul autoritatilor de a majora numarul scutierilor, participantii la proteste au inceput sa scandeze: „Jandarmii sunt cu noi!”

„A fost un moment mai delicat. Au incercat sa forteze gardurile, dar nu a fost o confruntare intre jandarmi si sindicalisti. Multumim liderilor de sindicat care au facut apel la calm. si pe parcursul marsului am avut un dialog permanent cu liderii de sindicat. Vom ramane aici”, a declarat Marius Militaru, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei.

„Si cei care sunt aici trebuie sa inteleaga ca suntem de cealalta parte a baricadei, dar le aparam dreptul constitutional de a protesta. insa trebuie sa ne facem meseria”, a adaugat el.

Un profesor din Drobeta Turnu Severin, care participa la mitingul de astazi, a declarat, la Realitatea Tv, ca nu a fost o instigare la violenta, ci ca au vrut numai sa atraga atentia ca au ajuns in pragul disperarii.

„Era mai mult de atragere a atentiei! A fost o incercare disperata de a atrage atentia ca trebuie sa plece acest Guvern”, a declarat profesorul. „Avem salarii de mizerie. Lucrez la Primaria Municipiului Adjud. Sa vina domnul Boc in locul meu si eu ma duc in locul domnului Boc. Daca as fi acolo, as face ca oamenii sa traiasca nu decent, ci civilizat”, a explicat o femeie.

De altfel protestatarii au avut pancarte inscriptionate cu „Iadul este gol, toti diavolii sunt in Guvernul Boc”.

Profesorul din Drobeta Turnu Severin sustine ca cei aproximativ 30.000 de participanti la miting nu se simt intimidati de jandarmi.

„Nu ne consideram intimidati. Sunt  in aceeasi galeata cu noi. Oamenii acestia trebuie sa isi faca datoria, ei fac parte din cei care trebuie sa pastreze linistea si ordinea. Dar, daca se va ajunge la o criza de violenta, sigur nu ar face fata la o asemenea multime”, a explicat profesorul.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca jandarmilor li s-a dat munitie pentru mitingul de miercuri si ca au primit ordine stricte de aparare.

De cealalta parte, insa, Ministerul de Interne neaga acuzatiile care i-au fost aduse. „E o minciuna. ii recomand domnului Ponta sa devina un om serios, daca vrea sa conduca”, spune ministrul de Interne, Traian Igas.

Mii de bugetari din toate colturile tarii participa astazi la mitingul organizat in Capitala. Oamenii sustin motiunea de cenzura initiata de Opozitie si cer schimbarea actualului Guvern.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.